Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ξεκινά η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

Ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες η βεβαίωση του επιστρεπτέου μέρους όλων των κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, η οποία χορηγήθηκε ως ενίσχυση των επιχειρήσεων που επηρεάστηκαν αρνητικά από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, από το σύνολο των 605.530 Α.Φ.Μ. προς βεβαίωση του επιστρεπτέου μέρους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, σήμερα θα πραγματοποιηθεί η βεβαίωση για 559.753 Α.Φ.Μ., ενώ 2.406 Α.Φ.Μ. απαλλάσσονται από την υποχρέωση επιστροφής του επιστρεπτέου ποσού ως πυρόπληκτοι. Για τους υπόλοιπους 43.371 Α.Φ.Μ. η βεβαίωση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, κατόπιν επανελέγχου των στοιχείων τους.

 

Οι ειδοποιήσεις για την καταβολή του επιστρεπτέου ποσού θα αναρτηθούν, σταδιακά κατά τη βεβαίωση, στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ myAADE, στην επιλογή Μητρώο & Επικοινωνία / e-Κοινοποιήσεις, ενώ θα αποσταλεί και σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη δηλωθείσα από τον υπόχρεο ηλεκτρονική διεύθυνση. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να δουν τις οφειλές τους από το επιστρεπτέο μέρος της ενίσχυσης στην ψηφιακή πύλη myAADE, στην επιλογή Ο Λογαριασμός μου.

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, στην πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ θα αναρτηθεί ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του επιστρεφόμενου ποσού ανά Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή των οφειλών είναι δυνατή και μέσω του συστήματος IRIS Online Payments, στο myAADE (myaade.gov.gr), με άμεση πίστωση των οφειλών.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....