Α Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Αρναία

Την Α’ Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία των Τιμίων Δώρων ετέλεσε χθες Τετάρτη 1η Μαρτίου τ.έ. στις 6 το απόγευμα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας, προηγηθείσης της Θ΄ Ώρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, συμπαραστατούμενος από τους Διακόνους του π. Νικόλαο Τσεπίση και π. Νικόδημο Κωτινούδη. Στο Ιερό Βήμα παρίσταντο συμπροσευχόμενοι οι Εφημέριοι της Αρναίας Παν. Αρχιμ. π. Παΐσιος Σουλτανικάς και π. Αμφιλόχιος Χάϊτας, ο Αιδ. Οικ. π. Γεώργιος Τρικκαλιώτης και ο Διάκονος π. Αθανάσιος Σφουγγάρος.

Τον λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος, διερμηνεύοντας την αιτία της τελέσεως της Αρχαιοπρεπούς αυτής Θείας Λειτουργίας, που είναι η μαζί με τον Αγγελικό Κόσμο προσφορά της Θείας Λατρείας του ανθρώπινου Γένους (Νῦν αἱ δυνάμεις τῶν οὐρανῶν σύν ἡμῖν ἀοράτως λατρεύουσιν. Ἰδού γάρ εἰσπορεύεται ὁ
Βασιλεύς τῆς δόξης…) και η με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος ένωση Χριστού και ανθρώπων σε ένα σώμα και ένα αίμα, Εκείνο του Χριστού μας (…Ἰδού θυσία μυστική, τετελειωμένη, δορυφορεῖται. Πίστει καί πόθω προσέλθωμεν, ἵνα μέτοχοι ζωῆς αἰωνίου γενώμεθα!), ώστε η Εκκλησία να καταστή όμαιμη και ομόσωμη Χριστού.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....