Α’ Μαθητικό Συνέδριο Ιστορίας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με θέμα: “200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Αγώνες των Μακεδόνων για την Απελευθέρωση”

“200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Αγώνες των Μακεδόνων για την Απελευθέρωση” είναι το θέμα του Α΄ Μαθητικού Συνεδρίου, που πραγματοποιείται την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι, στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκειά του θα παρουσιαστούν επιλεγμένες εργασίες των μαθητών και μαθητριών των σχολείων που συμμετείχαν.

Συμμετοχές από 400 και πλέον μαθητές
Ειδικότερα, στο κάλεσμα για συμμετοχή στο συνέδριο ανταποκρίθηκαν πάνω από 25 σχολεία και περισσότεροι από 400 μαθητές και μαθήτριες, καταθέτοντας εργασίες που εντάσσονται στους επιμέρους θεματικούς άξονες του συνεδρίου είτε ως μεμονωμένες τάξεις-τμήματα είτε ως σχολικές μονάδες είτε ως συμπράξεις σχολικών μονάδων.
Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη και προβολή της αγωνιστικότητας, της αυταπάρνησης και της θυσίας των Μακεδόνων κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821 για την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας και τη δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, ενώ κύριοι στόχοι ήταν η εξοικείωση των μαθητών με την ιστορική έρευνα και μελέτη και η βιωματική αξιοποίηση των ιστορικών πηγών.
Κατά τη διεξαγωγή του συνεδρίου θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ για την αποφυγή συνωστισμού το συνέδριο δεν είναι ανοικτό στο κοινό.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....