Αδελαΐδα: Αγιασμός εγκαινίων του 5ου βιβλιοπωλείου της Κεντρικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, η Κεντρική Φιλόπτωχος Αδελφότητα της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος λειτουργεί Κέντρο Βιβλίου, το κεντρικό βιβλιοπωλείο του οποίου βρίσκεται στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, τα δέ παραρτήματά του βρίσκονται στα γραφεία του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας, στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου, και στο κολλέγιο του Αγίου Σπυρίδωνος. Τα βιβλιοπωλεία διαθέτουν πλούσια ποικιλία βιβλίων (στην αγγλική και ελληνική γλώσσα) για όλες τις ηλικίες. Επίσης, διαθέτουν πλούσια ποικιλία δώρων και λατρευτικών αντικειμένων, όπως εικόνες, καντήλια, θυμιατήρια, θυμίαμα, καρβουνάκια, κομποσκοίνια, σταυρουδάκια, μαρτυρικά και λαμπάδες βαπτίσεως και γάμου, και πολλά άλλα. Πολλά απ’ αυτά τα αντικείμενα είναι φτιαγμένα, με προσευχή και μεράκι, από τις ευγενείς κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητος. Η επιτυχής λειτουργία των βιβλιοπωλείων έγκειται αφ’ ενός στο γεγονός ότι τα έσοδά τους βοηθούν το ιεραποστολικό και γενικότερο έργο της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος και αφ’ ετέρου στο γεγονός ότι προσφέρει την μαρτυρία της Εκκλησίας στον κόσμο και, μπαίνοντας το βιβλίο στα σπίτια, συντελεί στην πνευματική εποικοδομή των πιστών και λοιπών ενδιαφερομένων.

Η Τρίτη, 1η Νοεμβρίου 2022, σηματοδότησε την επέκταση του Κέντρου Βιβλίου της Κεντρικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος με το άνοιγμα ενός ακόμη βιβλιοπωλείου, του πέμπτου στη σειρά, στο Κολλέγιο του Αγίου Γεωργίου. Η μικρή έκθεση του βιβλιοπωλείου αυτού βρίσκεται σε περίοπτη θέση στον προθάλαμο των κτιρίων του Δημοτικού Σχολείου και περιλαμβάνει, κυρίως, βιβλία ορθοδόξου περιεχομένου για παιδιά.

Στην ακολουθία του αγιασμού των εγκαινίων του νέου βιβλιοπωλείου, ο οποίος τελέστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, πλαισιούμενος από τον εφημέριος της Ενορίας-Κοινότητος Αγίου Γεωργίου Thebarton και υπεύθυνο νεότητος π. Κωνσταντίνο Σκουμπουρδή και άλλους ιερείς της Αδελαΐδος. Στον αγιασμό συμπροσευχήθηκαν ο Διευθυντής του Κολλεγίου κ. Επαμεινώνδας Καραμόσχος, το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, γονείς των μαθητών του σχολείου, και άλλοι ομογενείς. Ο Θεοφιλέστατος μίλησε για τη σπουδαιότητα του καλού βιβλίου και για την αποστολή του Κέντρου Βιβλίου να φθάσει το καλό βιβλίο στα σπίτια των ανθρώπων σε προσιτές τιμές είτε ακόμη και δωρεάν σε μερικές αναγκαίες περιπτώσεις.

«Ελπίζουμε, με την χάρη του Θεού και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Πατρός και Ποιμενάρχου μας, Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, το έργο του Κέντρου Βιβλίου της Κεντρικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος να ευλογηθεί έτι περαιτέρω με το άνοιγμα ακόμη περισσοτέρων βιβλιοπωλείων και την καρποφορία του καλού βιβλίου στις ζωές των ανθρώπων», σημειώνει η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Αδελαΐδος σε σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....