Αδελαΐδα: Ετήσια εκδήλωση της Επιτροπής Γονέων και Φίλων του Κολλεγίου «Άγιος Γεώργιος»

Το Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022, υπήρξε μια σημαντική μέρα στην ιστορία του Ημερησίου Ελληνορθοδόξου Κολλεγίου «Άγιος Γεώργιος» της φερωνύμου Ενορίας-Κοινότητος Thebarton στην Αδελαΐδα.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, η Επιτροπή Γονέων και Φίλων του Κολλεγίου διοργάνωσε την ετήσια χοροεσπερίδα της, η οποία στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία.

Το δείπνο ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του το σημαντικό έργο που επιτελείται στη σχολική κοινότητα του Κολλεγίου.

Η αίθουσα της Κυπριακής Αδελφότητος Νοτίου Αυστραλίας, όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση, ήταν γεμάτη από γονείς των μαθητών και φίλους του Κολλεγίου.

Μεταξύ των άλλων, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών, και Ενεργείας της κυβερνήσεως της Νοτίου Αυστραλίας, κ. Αναστάσιος Κουτσαντώνης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νότιο Αυστραλία, κ. Γεώργιος Ψιάχας, ο Κοινοπολιτειακός Βουλευτής Αδελαΐδος, κ. Ευστάθιος Γεωργανάς, ο Δήμαρχος West Torrens, κ. Michael Coxon, τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Κολλεγίου, τα μέλη του Διδακτικού Προσωπικού, καιάλλοι επίσημοι.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του Κολλεγίου, κ. Επαμεινώνδας Καραμόσχος, ο οποίος ευχαρίστησε την Επιτροπή Γονέων και Φίλων του Κολλεγίου, τόσο για την άψογη διοργάνωση της εκδηλώσεως, όσο και για την αδιάκοπη βοήθειά τους στη λειτουργία του Κολλεγίου.

Οι μαθητές και μαθήτριες των μικρών και μεγαλύτερων τάξεων του Κολλεγίου εντυπωσίασαν με τους δημοτικούς χορούς που χόρεψαν με ελληνική λεβεντιά και καταχειροκροτήθηκαν από τους γονείς και τους λοιπούς παρισταμένους που καμάρωσαν το ελληνορθόδοξο φρόνημά τους.

Ιδιαιτέρως θετική εντύπωση και αισιοδοξία δημιούργησε η ανακοίνωση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Ενεργείας, κ. Αναστασίου Κουτσαντώνη, για την λίαν σημαντική για το μέλλον του Κολλεγίου απόφαση της Κυβερνήσεως Νοτίου Αυστραλίας να χορηγήσει στο Κολλέγιο δάνειο $9.000.000 δολλαρίων με λίαν ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, πράγμα το οποίο θα συντελέσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του Κολλεγίου προς ψυχική και πνευματική ωφέλεια των νέων γενεών της ομογένειας και της ευρύτερης κοινότητος.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου και επαίνεσε τους μαθητές για την επιμέλειά τους, καθώς και τους δασκάλους, τη Διοικούσα Επιτροπή, την Επιτροπή Γονέων και Φίλων, τους Αιδεσιμωτάτους ιερείς και το Δ. Συμβούλιο της Ενορίας-Κοινότητος, για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την εύρυθμη λειτουργία του Κολλεγίου και την καλλιέργεια ελληνορθοδόξου φρονήματος στις ευαίσθητες ψυχές των μαθητών.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....