Αδερφοποιήθηκαν οι Δήμοι Αθήνας και Νέας Υόρκης

Σύμφωνο αδερφοποίησης υπέγραψαν οι δήμοι Αθήνας και Νέας Υόρκης, με αφορμή την παρουσία του Δημάρχου της μεγαλούπολης των ΗΠΑ, κ. Έρικ Άνταμς, στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνόδου Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης ξενάγησε τον ομόλογό του στο δημαρχιακό μέγαρο, ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν και οι δύο σε κεντρικά σημεία της πόλης με σημαντικά αξιοθέατα, με τον κ. Έρικ Άνταμς να δείχνει εντυπωσιασμένος. Ο κ. Μπακογιάννης παρουσίασε, επίσης, τις καινοτομίες που έχει υιοθετήσει ο Δήμος Αθηναίων στο μέτωπο της διεκπεραίωσης αιτημάτων δημοτών μέσω ενός ψηφιακού πίνακα.

«Αθήνα και Νέα Υόρκη έρχονται ακόμα πιο κοντά»

«Από τον Παρθενώνα μέχρι το Άγαλμα της Ελευθερίας και από την Αστόρια μέχρι και το Κουκάκι, είμαστε υπερήφανοι που δίνουμε την ευκαιρία στους δεκάδες χιλιάδες Έλληνες της Νέας Υόρκης να δουν τις δύο πρωτεύουσες της καρδιάς τους να έρχονται ακόμα πιο κοντά», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος θέλησε να μεταφέρει στον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης αυτό το κλίμα φιλοξενίας που χαρακτηρίζει τους Αθηναίους και γενικότερα όλους τους Έλληνες. Μάλιστα, τόνισε, ότι μπορεί τις δύο πόλεις να τις χωρίζει ωκεανός, ωστόσο ξεχωρίζει ο κοινός στόχος για δημοκρατία και για εξάλειψη των ανισοτήτων.

«Η Νέα Υόρκη είναι η Αθήνα της Αμερικής»

Από την πλευρά του, ο κ. Έρικ Άνταμς υπογράμμισε ότι «η Νέα Υόρκη είναι η Αθήνα της Αμερικής, διότι και οι δύο πόλεις πιστεύουν στις αξίες της Δημοκρατίας, στην εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος, με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων». «Στόχος θα πρέπει να είναι οι δύο πόλεις να συνεργαστούν για να επιλύσουν τα ίδια προβλήματα, για να γίνουν πόλεις-παράδειγμα σ’ όλη την υδρόγειο», επισήμανε.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....