Αγιασμός Ενάρξεως των Κέντρων Στηρίξεως Γάμου και Οικογένειας – Σχολών Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πολιούχου Πειραιώς πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός ενάρξεως των Κέντρων Στηρίξεως Γάμου και Οικογένειας – Σχολών Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, παρουσία των υπευθύνων Ιερέων, των καθηγητών και μελών των κατά τόπους Κέντρων Στηρίξεως Γάμου και Οικογένειας – Σχολών Γονέων.

Μετά την τέλεση του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του μεταξύ των άλλων ανέφερε: Με τη χάρη του Θεού αρχόμεθα και πάλι της ωραίας αυτής προσπάθειας, που επιτελείται επί αρκετά χρόνια τώρα στη Μητρόπολη μας και στην Εκκλησία γενικότερα, με τα Κέντρα Γάμου – Στήριξης Οικογένειας, Σχολές γονέων.

Ένα έργο πολυσήμαντο και επίκαιρο, ιδία σήμερα που εορτάζεται από την Αγία μας Εκκλησία η πολυτεκνία, αυτό το δώρο του Θεού διά του οποίου ο άνθρωπος αποβαίνει συνδημιουργός με τον Κύριό του, στο μεγάλο μυστήριο της ζωής. Είναι, λοιπόν, μία ευλογία, με την ευχή της Ιεράς Συνόδου, σήμερα να αρχόμεθα και εμείς των νέων εντεύξεων, για αυτόν τον πανίερο θεσμό, για αυτό το πρωταρχικό κύτταρο της ζωής, που βάλλεται με βαναυσότητα, με ωμότητα, με προκλητική αισχύνη στις μέρες μας. Που αλλοιώνεται ο πυρήνας αυτού του υπέρτατου θεσμού, για να αποτελέσει το όχημα των εσχάτων της τραγικότητας των ανθρωπίνων πραγμάτων.

Τα νέα είδωλα του κόσμου μας είναι ο ευτελισμός του ανθρωπίνου προσώπου, η χωματοποίηση της ψυχής, ο υπερανθρωπισμός και ο μετανθρωπισμός, που στην ουσία αποτελούν την αναβίωση των πιο σκοτεινών περιόδων της ανθρώπινης ιστορίας.

Είμαστε, λοιπόν, σε μία κατεξοχήν επικίνδυνη ατραπό και χρειάζεται πολύ προσευχή, πολύ ενάργεια, βαθιά περίσκεψη και μεγάλος αγώνας. Και εμείς αυτό κάνουμε αυτή τη στιγμή: αφιερώνουμε στον Πανάγιο Κύριό μας αυτές τις συνάξεις ως φωνές αγωνίας για να καταπέμψει Εκείνος το Πανάγιο Πνεύμα και να εμπνεύσει τους νέους ανθρώπους.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίκαιρη ομιλία από τον Πρόεδρο των Κέντρων Στηρίξεως Γάμου και Οικογένειας – Σχολών Γονέων Αιδ.Πρωτ. π.Βασιλειο Τσιμουρη με θέμα: “Ζωή εμπνευσμένη από Εκείνον”.

Μετά το πέρας της ομιλίας ο Αιδ.Πρωτ. π.Βασιλειος Σιγάλας Διευθυντής των Κέντρων Στηρίξεως Γάμου και Οικογένειας – Σχολών Γονέων ευχαρίστησε εκ μέρους όλων τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφειμ, τον Αιδ.Προεδρο, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους κληρικούς, καθηγητές και μέλη των Κέντρων.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως ευλογία σε όλους μια εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνος, πιστό αντίγραφο της εικόνος του τέμπλου του Ιερού Ναού.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....