Αγιασμός για την έναρξη της νέας χρονιάς στο Σχολείο του Αγίου Ανδρέα Πέρθης

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος τέλεσε πρόσφατα τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Ελληνορθόδοξο Ημερήσιο Σχολείο του Αγίου Ανδρέα, στο προάστιο Dianella της Πέρθης. Η ακολουθία τελέστηκε σε εξωτερικό χώρο, με την παρουσία ολιγάριθμων μαθητών και μελών του προσωπικού, λόγω των περιορισμών για τον αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος μετέφερε στους μαθητές και το προσωπικό τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου και τις καλύτερες ευχές του για τη σχολική χρονιά που έρχεται.

Μετά τον Αγιασμό, ο Επίσκοπος Κυανέων έκοψε και τη Βασιλόπιτα για το νέο έτος. Στη συνέχεια ακολούθησε η διανομή των σχολικών σημάτων σε όλους τους εκλεγμένους ηγέτες των μαθητών, με τον Θεοφιλέστατο να τους υπενθυμίζει τη μεγάλη ευθύνη που ανέλαβαν, καθώς όπως κάθε Ιεράρχης εκλέγεται από τη Σύνοδο της Εκκλησίας, έτσι και αυτοί οι μαθητές αρχηγοί εκλέχτηκαν από τους συμμαθητές τους. Για να εκλεγείς σημαίνει ότι πρέπει να δείχνεις σεβασμό, πίστη και φροντίδα για όλους εκείνους που σε εξέλεξαν, ενώ ταυτόχρονα να είσαι προσεκτικός, τους επισήμανε.

Η Διευθύντρια του Σχολείου, κ. Dawn Clements, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλης της σχολικής κοινότητας που έλαβε μια ευλογία ενόψει της νέας χρονιάς, μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Επίσκοπος Κυανέων, μαζί με τον Ιερέα της Ενορίας του σχολείου, π. Ελευθέριο Γεροβασίλη, επισκέφθηκαν όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου και ευλόγησαν όλους τους μαθητές και το προσωπικό. Οι μαθητές υποδέχθηκαν τον Θεοφιλέστατο κ. Ελπίδιο με πολλή συγκίνηση και ενθουσιασμό, ενώ εκείνος απάντησε σε πολλές ερωτήσεις τους, όπως «γιατί κρατάτε ράβδο;», με τον Θεοφιλέστατο να αποκρίνεται ότι συμβολίζει την ράβδο του Ποιμένος, επισημαίνοντας πως «όλοι γνωρίζουμε πως ο Μέγας Ποιμένας για όλους μας είναι ο Ιησούς Χριστός;».

Τέλος, ο Επίσκοπος Κυανέων εξέφρασε τη χαρά και την ευαρέσκειά του που είδε τις νέες αίθουσες διδασκαλίας, οι οποίες κατασκευάστηκαν για να φιλοξενήσου τον αυξημένο αριθμό των μαθητών του σχολείου. Σημειώνεται ότι το σχολείο του Αγίου Ανδρέα, ιδιοκτησίας της Ελληνικής Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας, έχει σχεδόν διπλασιάσει τον αριθμό των μαθητών του τα τελευταία τρία χρόνια. Η σημαντική αύξηση του αριθμού των μαθητών έχει δημιουργήσει την ανάγκη για νέες αίθουσες διδασκαλίας και άλλες υποδομές, για την υποστήριξη της λειτουργίας του σχολείου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

 

πηγη Βήμα 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....