Αγιασμός για τους τρεις μαθητές της Κοινοτικής Σχολής Πριγκήπου

Την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πριγκήπου, ενώ στο τέλος αυτής τέλεσε τον Αγιασμό επί τη ενάρξει του νέου  σχολικού έτους 2022-2023 της Κοινοτικής Σχολής του νησιού.

Κατά την Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό, παρέστη συμπροσευχομένη η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, κ. Ζέττα (Ζωή) Μακρή, συνοδευόμενη από την κ. Αναστασία Αντωνοπούλου, Διευθύντρια του πολιτικού της γραφείου, και τον Καθηγητή κ. Ιωάννη Γιγουρτσή, Σύμβουλο Εκπαιδεύσεως των ομογενειακών σχολείων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δημήτριος, στο τέλος του Αγιασμού, που τελέστηκε για τους τρεις μόνο μαθητές της παλαιφάτου Κοινοτικής Σχολής Πριγκήπου, εξέφρασε τις πολλές ευχαριστίες του προς την Υφυπουργό για την ευαισθησία της προς την ομογένεια της νήσου, υπενθυμίζοντας κατά τον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ότι «πολύ» και το «ολίγον» στα αισθήματα, τις εκδηλώσεις και τις ποικίλες περιστάσεις του ανθρωπίνου βίου, θελήματι Θεού, εναλλάσσονται στη ζωή, και τοιουτοτρόπως μόνο συμβάλλουν πνευματικώς στην αρμονία αυτής. Δεν παρέλειψε δε να αναφέρει και τον θεσπέσιο λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, που αποφαινόταν: «…ούτε εν συμφοραίς αφίησιν αεί τους ανθρώπους  ο Θεός ίνα μή αποκάμωσιν, ούτε εν ανέσει ίνα μή ραθυμότεροι γένωνται, αλλά ταις εναλλαγαίς ποικίλλει την σωτηρίαν αυτών».

Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα τελετών της Μητροπόλεως, κατά την οποία οι τρεις μαθητές παρουσίασαν σύντομο πρόγραμμα ποιημάτων, με την επιμέλεια της Διευθύντριας της Σχολής κ. Αγνής Νικολαΐδου, Προέδρου της Εφοροεπιτροπής Πριγκήπου, και στο τέλος παρετέθη γεύμα προς τιμήν Υφυπουργού, η οποία εξέφρασε με συγκίνηση τις ευλαβείς ευχαριστίες και τα  συγχαρητήρια αυτής για το πνευματικό έργο που επιτελείται στην Ιερά Μητρόπολη.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

 

 

πηγη Φως Φαναρίου 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....