Άγιος Γεώργιος Κυνοσάργους: ο Μητροπολίτης Θήρας λειτούργησε ενώπιον της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, επ’ ευκαιρία της παραμονής της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους, χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου τη συμμετοχή του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Χοζοβιωτίσσης π. Σπυρίδωνος Δεναξά και ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε τόσο στην ευαγγελική περικοπή, η οποία προέρχεται από το κατά Λουκάν ιερό Ευαγγέλιο και αναφέρεται στην Ανάσταση της κόρης του Ιαείρου, όσο και στα πολυποίκιλα χαρίσματα της Υπεραγίας Θεοτόκου και στα πάμπολα θαύματα που επιτελεί συνεχώς. Ιδιαιτέρως ο Σεβασμιώτατος τόνισε τον σύνδεσμο της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης με το νησί της Αμοργού αλλά και γενικότερα με τους Αμοργίνους οι οποίοι έχουν ως μόνιμη καταφυγή σε όλες τις ανάγκες τους την ιερά μορφή της Κυρίας Χοζοβιωτίσσης..
Μετά την ακολουθία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τον Σύνδεσμο Αμοργίνων στην αίθουσα του Ιερού Ναού, στην οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και νήσων βράβευσε τους επιτυχόντες στα ανώτατα ιδρύματα μόνιμους κατοίκους της Αμοργού και των μικρών Κυκλάδων.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....