Αγρυπνία για την εορτή της Περιτομής του Κυρίου και του Αγ. Βασιλείου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Περιτομής του Κυρίου και του Αγίου ενδόξου Πατρός ημών Βασιλείου αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας του Μεγάλου.

Της Ιεράς Αγρυπνίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδεφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Νωρίτερα τελέσθηκε η ακολουθία του Αγιασμού μετά της αφθάρτου χειρός του Μεγάλου Βασιλείου, σύμφωνα με το έθος της Σμύρνης, η οποία στη συνέχεια τέθηκε σε προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ναό.

Πλήθος ευσεβών χριστιανών, αναμεσά τους πολλοί νέοι και νέες, τηρώντας με ακρίβεια τα υγειονομικά μέτρα, προσήλθαν στην Ιερά Αγρυπνία και υποδέχθηκαν με προσευχή το νέο έτος.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση για τους αδελφούς μας εκείνους που έχασαν την ζωή τους από την πανδημία.

Μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας εψάλη Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους 2022 και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα, ευχόμενος προς όλους καλή και ευλογημένη χρονιά!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....