Αλεξανδρούπολη: Παρουσία Πάιατ η μεγαλύτερη «απόβαση» των ΗΠΑ στα Βαλκάνια

Παρουσία του αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος θα βρεθεί σε λίγες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, θα εξελιχθεί η επιχείρηση της μεγαλύτερης άφιξης στρατιωτικού υλικού των ΗΠΑ στο λιμάνι της πόλης, αλλά και στα Βαλκάνια, στα μέσα Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Evros-news, ο κ. Πάιατ θα επισκεφτεί ξανά τον Εβρο στα μέσα Νοεμβρίου, οπότε αναμένεται να φτάσει νέα δύναμη αμερικανικών αεροσκαφών και αρμάτων μάχης.

Τα μεταγωγικά πλοία θα ξεφορτώσουν πάνω από 120 ελικόπτερα συνολικά και 1.000 στρατιωτικά οχήματα κάθε τύπου, τα οποία θα μεταφερθούν στη Ρουμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες με τρένα ή νταλίκες.

Ο ίδιος ο πρεσβευτής των ΗΠΑ είχε αποκαλύψει τη μεγαλύτερη άφιξη υλικού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, δηλώνοντας ότι «θα έχουμε μια μεγάλη άφιξη τον Νοέμβριο στην Αλεξανδρούπολη, θα είναι ο μεγαλύτερος αριθμός αεροσκαφών που έχουμε φέρει ποτέ μέσω του λιμένα της Αλεξανδρούπολης».

Οι αμερικανοί μπορούν και με την ανανεωμένη αμυντική συμφωνία 5ετούς διάρκειας μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ, που υπεγράφη πρόσφατα και για την οποία συνέβαλλε καθοριστικά με τις προσπάθειες του τα τελευταία χρόνια και ο Τζέφρι Πάιατ, να έχουν διευρυμένες δυνατότητες εκμετάλλευσης της γεωγραφικής θέσης της Αλεξανδρούπολης.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....