Άμεση η απάντηση της πατρίδας μας στις τουρκικές προκλήσεις !

Οι απαντήσεις της Ελλάδας απέναντι στη τουρκική προκλητικότητα που βιώνουμε καθημερινά , είναι σίγουρα οι ασκήσεις μας. Ο Παρμενιώνας έστειλε ηχηρό μήνυμα και έκανε την Τουρκία να “βρυχάται” ακόμη περισσότερο. Μιλά ακόμη πλέον και για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών . Την αμφισβητεί!

Απέναντι σε μια Τουρκία που συνεχίζει να διατηρεί την ένταση στη Κυπριακή ΑΟΖ με την φρεγάτα Oruc Reis να πλέει μέσα στην περιοχή κίνησης του NAUTICAL GEO και την Λευκωσία να αρκείται στην παρούσα φάση μόνο σε διπλωματικές κινήσεις και διαμαρτυρίες η Αθήνα ετοιμάζει τις επόμενες ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την ερχόμενη εβδομάδα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταβούν στο Ισραήλ προκειμένου να συμμετάσχουν στην άσκηση Blue Flag η οποία φέτος φέρνει έναν ακόμα σύμμαχο της Ελλάδας στη Μεσόγειο. Ο λόγος για την Ινδία! ΗΠΑ, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα και Ινδία θα στείλουν μερικούς από τους καλύτερους πιλότους τους που θα ασκηθούν σε αρκούντος απαιτητικά σενάρια.

Η Άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ 11 έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από 14 έως 22 Νοεμβρίου 2021 στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και της Ανατολικής Μεσογείου ενώ δεν αποκλείεται κάποια από τις φάσεις της ή τα αεροπορικά σενάριά της να διεξαχθούν και στο Αιγαίο.πός της άσκησης που σχεδιάστηκε από το ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών είναι η συνεκπαίδευση και η προαγωγή της συνεργασίας των Μονάδων τους.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....