Αναχωρεί απόψε η Τιμία Κάρα του Αγίου Νικολάου του Πλανά από την Μητρόπολη Πέτρας

Το εσπέρας της Δευτέρας 20 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Οσίου Νικολάου του Πλανά στο Σίσι, με αφορμή την εορτή του Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Το ιερό θησαύρισμα κόμισαν οι εφημέριοι του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Κυνηγού οδού Βουλιαγμένης, όπου φυλάσσεται, Πανοσιολ. Αρχιμ. Σεβαστιανός Σωμαράκης και Αιδεσιμολ. Πρωτ. Γεώργιος Πασπαλιάρης, μετά από σχετικό αίτημα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Μετά την υποδοχή που πραγματοποιήθηκε στα όρια της κωμοπόλεως, σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή μέχρι τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, όπου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Προ της Απολύσεως, τη διακονία του κηρύγματος ανέλαβε ο π. Σεβαστιανός, ο οποίος αναφέρθηκε στη βιωτή του Οσίου Νικολάου και το παράδειγμα που δίδει στη σύγχρονη εποχή. Αντιφωνώντας ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε εγκαρδίως κατ’ αρχήν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, με την ευλογία του οποίου εξήλθε το τίμιο λείψανο από την κανονική του δικαιοδοσία, τους συνοδεύσαντας ιερείς και διαδόχους του Οσίου Νικολάου, όσο και τον εφημέριο Σισίου π. Κωνσταντίνο Λαδομένο, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία και την ευθύνη της προετοιμασίας των πανηγυρικών εκδηλώσεων.

Δείτε τις εικόνες από την υποδοχή

 

 

 

 

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Ο π. Γεώργιος Πασπαλιάρης μίλησε προς το εκκλησίασμα αναφερόμενος εκτενώς στον βίο του Οσίου Νικολάου και ιδιαιτέρως το προσευχητικό του χάρισμα, που τον παρακινούσε στην καθημερινή τέλεση της Θείας Λειτουργίας και τη μνημόνευση χιλιάδων ονομάτων στην Αγία Πρόθεση. Μετά τη Θεία Λειτουργία λιτανεύθηκαν πέριξ του ναού η Τιμία Κάρα και οι Εικόνες των Αγίων Κωνσταντίνου, Ελένης και Νικολάου του Πλανά.

Η Τιμία Κάρα του Οσίου Νικολάου του Πλανά θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σισίου μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης 23 Μαΐου, ο οποίος παραμένει ανοικτός από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....