Αναδρομικά: Ξεχασμένους φόρους από το 2015 θα πληρώσουν συνταξιούχοι που δεν τα δήλωσαν

Αντιμέτωποι με την τσιμπίδα της Εφορίας είναι πολύ πιθανό, αν όχι σίγουρο, να βρεθούν οι συνταξιούχοι εκείνοι, που ενώ έλαβαν αναδρομικά το 2015 που αφορούσαν παλαιότερα έτη, εντούτοις… ξέχασαν να τα δηλώσουν και τώρα θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες.

 

Η Εφορία και πιο συγκεκριμένα ο φοροελεγκτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ, ετοιμάζεται στείλει τα σχετικά σημειώματα για τα… ξεχασμένα αναδρομικά στους συνταξιούχους μέχρι το τέλος τους έτους. Εν συνεχεία θα έχουν την δυνατότητα οι φορολογούμενοι, να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις για να επιβαρυνθούν με τους φόρους που αναλογούν, αλλά να αποφύγουν τα πρόστιμα για υποβολή ανακριβών δηλώσεων.

Το τελευταίο διάστημα ο φοροελεγκτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ έχει ανεβάσει ταχύτητες και περνάει από «κόσκινο» χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος, ακινήτων, ΦΠΑ και άλλων φορολογικών αντικειμένων.

Στόχος είναι οι διασταυρώσεις και οι έλεγχοι να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν ώστε οι πράξεις επιβολής φόρων και προστίμων να κοινοποιηθούν στους φορολογουμένους πριν από την εκπνοή του 2021.

Στην αντίθετη το δημόσιο δεν μπορεί να διεκδικήσει τα ποσά που του οφείλονται και οι υποθέσεις θα θεωρηθούν νεκρές φορολογικά και βέβαια τα κρατικά ταμεία θα χάσουν σημαντικά έσοδα.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....