Ανάφη: Το «κρυφό στολίδι» του Αιγαίου εξελίσσεται σε κέντρο πολιτισμού

Εκεί θα «χτυπήσει η καρδιά» της τέχνης και συγκεκριμένα του κινηματογράφου, στο νησί της Ανάφης, όπου θα διοργανωθεί για πρώτη φορά ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην έβδομη τέχνη. Ο λόγος για το Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης (AnafIFF – Anafi International Film Festival), το οποίο θα διαρκέσει από τις 6 μέχρι και τις 11 Ιουλίου. Ο σκηνοθέτης Στέλιος Χριστοφόρου θα είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής, βάζοντας την «υπογραφή» του σ’ αυτό το μοναδικό εγχείρημα.

Προβολή ταινιών μικρού μήκους και έκθεση φωτογραφίας

Στο κυκλαδίτικο νησί με τον παραδοσιακό χαρακτήρα, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τα μαγευτικά τοπία θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους από κάθε γωνιά της γης, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν έκθεση φωτογραφίας, workshops και masterclasses, πάντα σχετικά με τις τέχνες και το σινεμά.

Στόχος του φεστιβάλ, το οποίο αναμένεται να συνεργαστεί και μ’ άλλα φεστιβάλ κινηματογράφου που διεξάγονται στην Ελλάδα, όπως εκείνο της Δράμας, είναι να φέρει κοντά καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, να αναδείξει την αξία του κινηματογράφου και μάλιστα των ταινιών μικρού μήκους, αλλά και να συνδέσει όλα αυτά τα στοιχεία με τον ελληνικό χαρακτήρα του νησιού, την απλότητα, την ομορφιά και τα τοπία που, για αρκετούς από τους καλλιτέχνες που θα φτάσουν στο νησί, θα αποτελέσουν και πηγή έμπνευσης.

Ποικιλία επιλογών στον θεατή και επισκέπτη

Αυτές τις έξι μέρες, λοιπόν, όσοι βρεθούν στο νησί θα μπορέσουν να δουν μεταξύ άλλων ταινίες επιστημονικής φαντασίας, ντοκιμαντέρ και animations. Παράλληλα, όμως, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και νέες τεχνικές αλλά και πειραματισμούς από τους ίδιους τους καλλιτέχνες στα πέντε προγράμματα τα οποία έχουν διαμορφωθεί για να προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών στον θεατή και επισκέπτη.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....