Ανακαινίζεται η Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνεται ότι συνεχίζονται οι ανακαινιστικές εργασίες στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, Παρθενώνος. Οι εργασίες εστιάζονται στους προαύλιους χώρους της Μονής, (800τ.μ.), οι οποίοι χρήζουν πλήρους αποκατάστασης, καθώς οι κατά καιρούς τσιμεντοστρώσεις δημιούργησαν πληθώρα σοβαρών θεμάτων και προβλημάτων τόσο εις τον Ναό, όσο και εις τα παρακείμενα κτίρια (υγρασίες, εισροές υδάτων, ανισόπεδα επίπεδα, κ.α.). Προ της ενάρξεως των εργασιών τελέστηκε Θεία Λειτουργία και ακολούθως ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος προέβει εις την ανάχωση των αοιδίμων προκατόχων του, οι οποίοι είχαν ενταφιαστεί πέριξ του Ναού, μακαριστών Μητροπολιτών: Ανθίμου Λελεδάκη (πρώτου κτήτορος της Μονής, 1903-1935), Χρυσοστόμου Αγγελιδάκη (1936-1937) και Ευδοκίμου Συγγελάκη (1938-1956), τελώντας Τρισάγια επί των τάφων των.

Όπως δήλωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος: «Με σεβασμό και συστολή προβαίνουμε εις την ανάχωση των αοιδίμων προκατόχων μας, μακαριστών Μητροπολιτών Ανθίμου, Χρυσοστόμου και Ευδοκίμου, οι οποίοι πολλά καλά και αγαθά προσέφεραν στον τόπο και την Εκκλησία, καθώς τα ποικίλα προβλήματα του αύλειου χώρου της Μονής επιβάλλουν την αποκατάσταση του. Με τον δέοντα σεβασμό φροντίσαμε τα λείψανα τους, τα οποία και τοποθετήσαμε σε ειδικά κυτία με τις επιγραφές τους και τα φυλάξαμε. Θα τοποθετηθούν σε μνημείο που θα δημιουργηθεί πλαγίως του ιερού, με την αποκατάσταση του αύλειου χώρου. Ευχαριστούμε την Παναγία Μητέρα μας, στην Οποία είναι αφιερωμένη η Μονή, που μας αξιώνει να προβούμε και στην παρέμβαση αυτή, δια να ομορφύνει ακόμα περισσότερο το σπίτι Της, καθώς δικός Της ο τόπος, δική Της η μάνδρα αυτή.

Ζητούμε την κατανόηση των προσκυνητών της Μονής καθώς το επόμενο, βραχύ διάστημα, δεν θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης. Τις Ιερές Ακολουθίες του νυχθημερόν θα τελεί η Αδελφότητα μετά του Εφημερίου της Μονής σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Οι Θείες Λειτουργίες (Σάββατο και Κυριακή) θα τελούνται εις τον παρακείμενο κοιμητηριακό Ι. Ναό του Αγίου Λαζάρου. Όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν εις την προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με την σεβαστή Γερόντισσα-Καθηγουμένη Μαρκέλλα», κατέληξε ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος, ιδιαίτερα συγκινημένος και φορτισμένος, μετά την ανάχωση των μακαριστών προκατόχων του, ευχαριστώντας τον επιβλέποντα μηχανικό κ. Απόστολο Ανδρεάδη «δια την πολύτιμη προσφορά της αγάπης του προς την Μονή».

IMG 5733IMG 5785IMG 5790IMG 8275

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....