Ανακοινώσεις από την Μητρόπολη Λεμεσού

Από το παρεκκλήσιο της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Γρηγορίου Νεοκαισαρείας και του Αγίου Γεννάδιου Κωνσταντινουπόλεως την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία στις 9:00 το βράδυ.

 

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου Συνοικισμού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ’ την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στις 17:00 θα ψαλεί ο Παρακλητικός Κανόνας προς τον Άγιο Νεόφυτο τον Έγκλειστο. Κατά τη διάρκεια της παρακλήσεως θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο από τα ιερά λείψανα του Αγίου.

 

Από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Καψάλου ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στις 4:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Ματθαίος με ομιλήτρια την κ. Όλγα Καμένου. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει η παράκληση προς την Αγία Μαρίνα. Θα υπάρχει λείψανο της Αγιάς Μαρίνας προς προσκύνηση.

 

Το Τμήμα ∆ιοίκησης Τουρισμού και Φιλοξενίας, της Σχολής ∆ιοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σας προσκαλεί σε εσπερίδα με θέμα: Θρησκευτικός Τουρισμός: προκλήσεις και προοπτικές ανάπτυξης στην Κύπρο, αύριο Τετάρτη 16 Νοεμβρίου από τις 6:00 μ.μ., μέχρι τις 9:00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο 1 κτήριο Τάσος Παπαδόπουλος του ΤΕΠΑΚ.

 

Από την Αντιαιρετική ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 7:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα : “ Ο Κύριος πειράζεται υπό του δαίμονος μετά την βάφτισή του.

 

Από τον ιερό ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης ανακοινώνεται ότι κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα θα τελούνται νυχτερινές θείες λείτουργίες στις 9:30 μ.μ. Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου με την ευκαιρία της εορτής του παρεκκλησίου του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθαίου θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία στις 8:30 μ.μ., προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.

 

Από τον ιερό ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Ελαιοβρύτισσας, της οποίας φυλάσσεται στον ναό πιστόν αντίγραφό της εικόνας, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 8:30 μ.μ θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία.

 

Από τον ιερό ναό των Αγίων Παϊσίου και Αρσενίου του καπαδόκου ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Ελαιοβρύτισσας, της οποίας φυλάσσεται στον ναό πιστόν αντίγραφό της εικόνας, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 8:00 μ.μ. θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία.

 

 

Με την ευκαιρία της εορτής των εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου την Κυριακή 20 Νοεμβρίου θα τελεσθούν ιερές αγρυπνίες στον ιερό ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στις 8:30 μ.μ. και στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας στις 8:30 μ.μ.

 

Από τον ιερό ναό αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής των εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου την Κυριακή 20 Νοεμβρίου θα τελεσθεί ο εσπερινός στις 4:30 μ.μ. και την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στις 6 το πρωί η θεία λειτουργία.

 

Από τον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας κάτω Πολεμιδιών ανακοινώνεται ότι έχουν αρχίσει την λειτουργία τους οι κατηχητικές συνάξεις για παιδιά Δημοτικού κάθε Σάββατο 2:00 μ.μ. με 3:00 μ.μ., για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου 3:00 μ.μ. με 4:00 μ.μ. και για ενήλικες κάθε Τετάρτη στις 6:00 μ.μ.. Οι κατηχητικές συνάξεις θα πραγματοποιούνται στο νέο κτίριο του ναού.

 

 

Πενθήμερη Προσκυνηματική εκδρομή από 17 μέχρι 21 Νοεμβρίου σε προσκυνήματα και αξιοθέατα της Κώου, Καλύμνου, Τελένδου, Μήλεσι, Υπάτης, Χαλκίδας και Εύβοιας. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 99562242, 99539910 και 25879202.

 

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βάσας Κελλακίου ανακοινώνεται ότι κάθε τελευταία Κυριακή εκάστου μηνός στις 6:00 μ.μ., ψάλλεται ο Παρακλητικός κανόνας προς τον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη.

 

Στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά του Ιατρού κάθε Τετάρτη στις 6:30 μ.μ., θα τελείται ο Παρακλητικός Κανών προς τον Άγιο Λουκά και θα εκτίθεται τεμάχιο λειψάνου του Αγίου προς προσκύνηση.

 

Από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος ανακοινώνεται ότι κάθε Δευτέρα στις 4:30 μ.μ. θα τελείται ο παρακλητικός κανόνας προς την Αγία Μαρίνα, βάση προγράμματος. Κατά τη διάρκεια της παράκλησης θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο Τιμίου Λειψάνου της Αγίας Μαρίνας.

 

Στο παρεκκλήσιο της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού κάθε Δευτέρα στις 7:30 μ.μ. και κάθε Παρασκευή στις 10 το πρωί θα τελείται ο παρακλητικός κανόνας προς την Αγία Ειρήνη την Χρυσοβαλάντου.

 

Από το παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου στη Λαϊκή Λευκοθέα ζητείτε νεωκόρος. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 99383972.

 

Στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα Ύψωνα ζητείτε τρίτος ψάλτης. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 99864242.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....