Ανακοινώσεις από την Μητρόπολη Λεμεσού

Από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωάννου του ελεήμονος Πολυούχου της πόλεως μας την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 5:30 μμ θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου. Μετά το πέρας του εσπερινού θα γίνει η λιτάνευση του ιερού λειψάνου και της εικόνας του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος σε παρακείμενους δρόμους της ενορίας. Την επομένη Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 6:30 π.μ. θα τελεσθεί ο όρθρος και το Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος και πάλι του Μητροπολίτου Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 4:30 θα τελεσθεί ο εσπερινός της εορτής του Αγίου Χρυσοστόμου και στην συνέχεια ο παρακλητικός κανόνας προς τον Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα.

 

Από την Αντιαιρετική ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού ομιλία με θέμα: «Η εκλογή των 12 Αποστόλων» με ομιλητή τον Θεολόγο κ. Σάββα Αλεξάνδρου.

 

Από το Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας Ύψωνα ΠΟΚΕΝΥ ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 7:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία στον πολυχώρο του Πολυδύναμου Κέντρου Νεολαίας Ύψωνα με ομιλήτρια την κ. Ελένη Ιωάννου εκπαιδευτικό με ειδικότητα στις δημιουργικές τέχνες και εμψύχωση. Τίτλος της ομιλίας «Τι επιλογές

παιγνιδιών έχεις όταν απαγορεύσεις τα ηλεκτρονικά παιγνίδια από το παιδί σου;». Για πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 99595295.

 

Από τον Ιερό Ναό Αρχάγγελου Μιχαήλ στη Διερώνα, ανακοινώνεται ότι  τη Παρασκευή 4 Νοεμβρίου  στις 4:30μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο καφενείο του χωριού ομιλία, με θέμα: «Το κάλεσμα του Θεού και ο προορισμός του ανθρώπου». Στο τέλος θα προσφερθεί πλούσιο κέρασμα.

 

Το Σωματείο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού διοργανώνει ημερίδα με θέμα “Μια καρδιά σου μιλά” το Σάββατο 5 Νοεμβρίου από τις 9:30 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα διαλέξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.Εισηγητές θα είναι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος και η Δρ Έλλη Παναγιώτου Λιασίδου, γυναικολόγος. Είσοδος ελεύθερη.

 

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμωνος Κυβίδων ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου θα υπάρχει στον υπόγειο χώρο του Ναού Χριστουγεννιάτικη Αγορά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

 

Από την εκκλησιαστική επιτροπή Τιμίου Σταυρού Ακρωτηρίου ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 6 Νοεμβρίου θα εορτασθεί η εορτή του Αγίου Δημητριανού επισκόπου Χύτρων στο μεσοβυζαντινό παρεκκλήσιο του Αγίου Δημητριανού που βρίσκεται στον κάμπο Ακρωτηρίου. Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 4 μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 7 το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Κατά την διάρκεια των ακολουθιών θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο από το ιερό λείψανο του Αγίου Δημητριανού.

 

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια της πανήγυρης του ναού την ερχόμενη Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγίου Ευχελαίου. Ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Νεκταρίου θα τελεσθεί την Τρίτη 8 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου. Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου το πρωί, της Θείας Λειτουργίας θα προστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 5:30 θα ψαλλεί ο παρακλητικός κανόνας προς τον Άγιο Νεκτάριο.

 

 

Στον Ιερό Ναό Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Αρσενίου του Καππαδόκου την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 4:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ναού Φιλανθρωπικό τσάι με ομιλητή τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αθανάσιο. Είσοδος 10 ευρώ. Εισιτήρια διατίθενται από την εκκλησιαστική επιτροπή του Ναού. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για το δάνειο του Ναού. Την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 6:00 μ.μ. θα ψαλλεί η παράκληση των Αγίων Παϊσίου και Αρσενίου και στην συνέχεια θα μιλήσει ο πρωτ. Μιχαήλ Σπανού. Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 5:30 μ.μ. θα τελεσθεί ο εσπερινός της εορτής του Αγίου Αρσενίου χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Μετά το πέρας του εσπερινού θα γίνει λιτανεία πέριξ του Ναού. την επομένη Πέμπτη 10 Νοεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Το απόγευμα τις ίδιας ημέρας στις 6:00 μ.μ. θα ψαλλεί η παράκληση του Αγίου Αρσενίου. Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου σπό τις 6:30 μ.μ. μέχρι τις 8:00 μμ. θα ψήνονται και θα πωλούνται σουβλάκια και σιεφταλιές προς 5 ευρώ η πίτα. Για παραγγελίες στο τηλ 99696050. Την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου ο Ναός θα είναι ανοικτός προς προσκύνηση του λειψάνου του Αγίου Αρσενίου και των κειμηλίων του Αγίου Παϊσίου από το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

 

Από τον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Μονοβόλικου ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 6:00μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ Χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Πανιερώτατος θα τελέσει τα Θυρανοίξια του Παρεκκλησίου της Αγίας Ματρώνας της Αόμματης και Θαυματουργού. Την επομένη, 8 Νοεμβρίου θα τελεστεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 5:30 μ.μ. θα ψαλεί παράκληση προς τον Αρχάγγελο Μιχαήλ από τη χορωδία Παναγία η Παντάνασσα.

 

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ανακοινώνονται ότι με την ευκαιρία της σύναξις των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και πασών των Επουρανίων Δυνάμεων Ασωμάτων την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 6μ.μ θα τελεσθεί Εσπερινός και Όρθρος και την Τρίτη το πρωί στις 6π.μ. μόνο η Θεία Λειτουργία προς διευκόλυνση των εργαζομένων.

 

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού την Τρίτη 8 Νοεμβρίου θα τελεσθούν αγρυπνίες στον Ιερό Ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στις 8:30 μ.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Αμιρούς στις 8:00 μ.μ. και στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στις 8:30 μ.μ.

 

Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Καψάλου, την Τρίτη  8 Νοεμβρίου, στις 7:30μ.μ., θα πραγματοποιηθεί  ομιλία από τον Αρχιμανδρίτη Εμμανουήλ, με θέμα: “Πως αντιμετωπίζεται το πένθος και ο θάνατος”.

 

Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου από τις 5:00
μ.μ. και μετά, θα ψήνονται και θα πωλούνται πίτες με σουβλάκια και
σιεφταλιές στην αυλή της Εκκλησίας προς 6€ μαζί με ποτό. Τα έσοδα θα
διατεθούν για την ανακαίνισή και ενίσχυση του ναού.

 

Η Δεξαμενή σκέψης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λεμεσού και οι Εκδόσεις Αιθρία διοργανώνουν τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην Μικρά Ασία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λεμεσού. Την Παρασκευή 11, Νοεμβρίου στις 6:30 μ.μ. θα γίνει διάλεξη με θέμα: «Το τέλος του Μικρασιατικού Κινήματος, η συνθήκη της Λωζάνης και η Κύπρος» με ομιλητή τον πολιτικό αναλυτή κ. Χρήστο Ιακώβου πρόεδρο του Κυπριακού Κέντρου Μελετών. Θα υπάρχει έκθεση βιβλίου και φωτογραφίες για τη Μικρά Ασία. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης, Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 8 το βράδυ. Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου από τις 9:30 το πρωί μέχρι τις 1:00 το μεσημέρι. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 99 463 106 και 99 662 992.

 

Οι τυχεροί λαχνοί που κληρώθηκαν στο Δείπνο Αγάπης του Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου είναι οι εξής: 2603, 685, 1780, 1146, 2384, 29, 2175, 550, 113, 400, 175, 1064, 295, 1242, 2790, 999, 2482, 625, 2773, 750, 2322. Για την παραλαβή των δώρων μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 99384442.

 

Πενθήμερη Προσκυνηματική εκδρομή από 17 μέχρι 21 Νοεμβρίου σε προσκυνήματα και αξιοθέατα της Κώου, Καλύμνου, Τελένδου, Μήλεσι, Υπάτης, Χαλκίδας και Εύβοιας. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 99562242, 99539910 και 25879202.

 

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βάσας Κελλακίου ανακοινώνεται ότι κάθε τελευταία Κυριακή εκάστου μηνός στις 6:00 μ.μ., ψάλλεται ο Παρακλητικός κανόνας προς τον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη.

 

Στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά του Ιατρού κάθε Τετάρτη στις 6:30 μ.μ., θα τελείται ο Παρακλητικός Κανών προς τον Άγιο Λουκά και θα εκτίθεται τεμάχιο λειψάνου του Αγίου προς προσκύνηση.

 

Από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος ανακοινώνεται ότι κάθε Δευτέρα στις 4:30 μ.μ. θα τελείται ο παρακλητικός κανόνας προς την Αγία Μαρίνα, βάση προγράμματος. Κατά τη διάρκεια της παράκλησης θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο Τιμίου Λειψάνου της Αγίας Μαρίνας.

 

Στο παρεκκλήσιο της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού κάθε Δευτέρα στις 7:30 μ.μ. και κάθε Παρασκευή στις 10 το πρωί θα τελείται ο παρακλητικός κανόνας προς την Αγία Ειρήνη την Χρυσοβαλάντου.

 

Από το παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου στη Λαϊκή Λευκοθέα ζητείτε νεωκόρος. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 99383972.

 

Στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα Ύψωνα ζητείτε τρίτος ψάλτης. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 99864242.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....