Ανανέωση χρηματοδότησης προληπτικού προγράμματος “Αξίζω μια Ευκαιρία” – Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου

Τη Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ΚΕΝΘΕΑ, υπέγραψε την ανανέωση χρηματοδότησης προληπτικού προγράμματος «αξίζω μια ευκαιρία» με τον Πρόεδρο της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, κ. Χρίστο Μηνά.

Ο Πανιερώτατος δήλωσε: «είναι ιδιαίτερα μεγάλη η χαρά και η ικανοποίηση τόσο η δική μου όσο και όλων των μελών του προσωπικού και του Δ.Σ. του ΚΕΝΘΕΑ, που είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανανεώνουμε με την πλήρη χρηματοδότηση της ΑΑΕΚ το προληπτικό πρόγραμμα «Αξίζω μια Ευκαιρία», για το επόμενο διάστημα.
Το πρόγραμμα αυτό αγκαλιάζει παιδιά, που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες στην Επαρχία Λευκωσίας, παρέχοντας ψυχοκοινωνική στήριξη, μαθησιακή υποστήριξη, ευκαιρίες κοινωνικοποίησης των παιδιών και οποιαδήποτε άλλη στήριξη η οικογένεια χρειάζεται, ώστε να αυξήσουμε τους προστατευτικούς παράγοντες για τα παιδιά αυτά και να μειώσουμε τους παράγοντες κινδύνου.
Θεωρούμε ότι η εφαρμογή του προγράμματος τα προηγούμενα 4 χρόνια έχει στεφθεί με επιτυχία και ανανεώνουμε με αποφασιστικότητα σήμερα τη δέσμευσή μας να βοηθήσουμε πολλά άλλα παιδιά, πάντοτε προσεγγίζοντας με σεβασμό και επιστημονικά τεκμηριωμένες πρακτικές, τα παιδιά και τις οικογένειές τους.
Ευχαριστώ την ΑΑΕΚ για την διαχρονική μας συνεργασία, αλλά και τους Δήμους που υποστήριξαν το πρόγραμμα τα προηγούμενα χρόνια: Δήμο Αγλαντζιάς, Λακατάμιας, Γερίου και προηγουμένως Τσερίου και Λευκωσίας, καθώς και τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας για την στενή μας συνεργασία. Επίσης, ευχαριστίες οφείλουμε στους εκπαιδευτικούς, τους ψυχολόγους, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, τα ανοικτά σχολεία, και ιδιωτικά φροντιστήρια για την παροχή υποτροφιών ή εκπτώσεων για κάλυψη απογευματινών μαθημάτων και άλλων απαραίτητων θεραπειών.
Τέλος, δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω την επιστημονική ομάδα, και τους εθελοντές επιστήμονες που υποστήριξαν το πρόγραμμα. Πραγματικά, το «Αξίζω μια Ευκαιρία», δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να αντιστρέψουν τις δυσμενείς πιθανότητες που εξωγενείς κοινωνικοί παράγοντες προκαλούν και να πετύχουν τους προσωπικούς και ακαδημαϊκούς τους στόχους»!

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....