Ανανέωση Μνημονίου Συνεργασίας της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας με το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Αρχιεπισκοπής

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Η ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας με το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπεγράφη εχθες το μεσημέρι μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του προέδρου της ένωσης κ. Θεοδώρου Τρύφων. Παρέστησαν ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, η υφ. Υγειας κ. Ζωή Ράπτη, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Διευθυντής του Φιλοπτώχου Ταμείου π. Βασίλειος Χαβάτζας, μέλη της ένωσης και συνεργάτες του Γ. Φ. Τ.

Ο π. Βασίλειος Χαβάτζας αναφέρθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας και στην στήριξη των ενεργειών και στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε και συνεχάρη και τις δυο πλευρές για το σπουδαίο έργο που επιτελούν τονίζοντας ότι σκοπός της Εκκλησίας είναι ο άνθρωπος. Αντίστοιχα, και σκοπός της Πολιτείας είναι ο άνθρωπος. Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τα προβλήματα της εποχής σημειώνοντας ότι υπάρχει μια δυσπιστία και δυσκολία στην εποχή μας, αλλά κάθε εποχή έχει τα δικά της προβλήματα. Η παράδοση της Εκκλησίας, όμως, μαρτυρά ότι οι κρίσεις ξεπερνιούνται. Αυτό που αφήνουν ειναι η παρακμή. Αυτο ζούμε αυτήν τη στιγμή και έχουμε ευθύνη όλοι για το πώς να ξεπεράσουμε αυτήν την παρακμή.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της συμβολής της ΠΕΦ, ενώ εξήρε το σημαντικό έργο της Εκκλησίας μιλώντας για τις δομές της. Επίσης, τόνισε πως Εκκλησία και Πολιτεία όταν συνεργάζονται μπορούν να έχουν το καλύτερο όφελος και ευχαρίστησε την ΠΕΦ υπογραμμίζοντας ότι βοηθώντας την Εκκλησία βοηθούν και την Πολιτεία.

Η υφυπουργός κ. Ραπτη μίλησε για το έργο της Εκκλησίας κάνοντας ειδική αναφορά στο Κέντρο Γηριατρικής. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Τρύφων αναφέρθηκε στην εν λόγω συνεργασία και στην προσφορά της και υπογράμμισε ότι και σήμερα και στο μέλλον θα είμαστε κοντά στις ανάγκες της Εκκλησίας.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....