Αναβάλλεται η επισκεψη του Οικουμενικου Πατριαρχη σε Θεσσαλονίκη και Άγιο Όρος

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Αθήνα από 20 έως και 25 Νοεμβρίου, ωστόσο η προγραμματισμένες επισκέψεις σε Θεσσαλονίκη και Άγιον Όρος μετατίθενται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ελέω πανδημίας. 

Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη του Παναγιωτάτου στην Αθήνα έρχεται κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, για να συμμετάσχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Πανηγυρικό Συλλείτουργο επί τη μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και σε επετειακές εκδηλώσεις επί τη συμπληρώσει τριακονταετούς συνεχούς Πατριαρχίας Αυτού στον πάνσεπτο Οικουμενικό Θρόνο.

Λόγω της επιδεινουμένης υγειονομικής κρίσης στην ευρύτερη περιοχή, μετατίθεται σε ευθετώτερο χρόνο η προγραμματισθείσα από 25 έως 29 Νοεμβρίου επίσκεψη του Παναγιωτάτου στην Θεσσαλονίκη και η ιεραποδημία Αυτού στο Άγιον Όρος. Με αυτή την απόφαση ο Οικουμενικός Πατριάρχης επιθυμεί να αποστείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση περί της ανάγκης εμβολιασμού και σεβασμού των προστατευτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού ως της μόνης ασφαλούς οδού για την υπέρβαση της φονικής πανδημίας. Προσεύχεται δε για την ανάπαυση των ψυχών των θανόντων, για την ταχεία αποκατάσταση της υγείας των ασθενούντων και για την άνωθεν ενίσχυση των ιατρών, των νοσηλευτών και πάντων των υπευθύνων για την αντιμετώπιση της παρούσης σκληράς δοκιμασίας.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....