Ανοίγουν τα σχολεία με διχογνωμία ειδικών και πιο πολλά τέστ

Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, με κύριο θέμα τα σχολεία και το άνοιγμά τους μετά τις γιορτές. Μάλλον θα ζητήσουν  τα παιδιά να κάνουν περισσότερα σελφ -τεστς. Υπάρχου όμως και φωνές να μετατεθεί το άνοιγμα μια εβδομάδα μετά , στις 17/01 .

 

Να θυμίσουμε πως από την πρώτη ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία για τις Άγιες ημέρες των Εορτών των Χριστουγέννων , οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει για να μην “ανοίξουν άμεσα” τα σχολεία.

Τα παιδιά πάντως όπως και οι γονείς είναι οι πλέον μπερδεμένοι σε αυτή την υπόθεση διαταράσσοντας για ακόμη μια φορά τον προγραμματισμό  όλων .

Θα ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία; Με ποιους όρους και ποια πρωτόκολλα; Θα διατηρηθεί το 50% + 1 για το κλείσιμο των τάξεων; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που ταλαιπωρούν, γονείς,, επιστήμονες και κυβέρνηση.

Η ημερομηνία φαίνεται πάντως πως έχει κλειδώσει και είναι η 10η Ιανουαρίου όπως άλλωστε είχε προγραμματιστεί, καθώς η Επιτροπή δεν δείχνει να βλέπει σκοπιμότητα στην αναβολή του ανοίγματος και την παράταση των διακοπών.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....