Ανθρωπιστική βοήθεια από την Κύπρο προς τους σεισμόπληκτους της Συρίας και της Τουρκίας

Μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας απεστάλη αεροπορικώς την Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, με πτήση της Cyprus Airways, το πρώτο φορτίο φαρμάκων για τους σεισμόπληκτους στη Συρία, τα οποία προσφέρει η εταιρεία Medochemie. Το εν λόγω φορτίο είχε πρώτο προορισμό τη Βηρυτό, με σκοπό από εκεί να μεταφερθεί στη Συρία, υπό την ευθύνη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού.

Σήμερα Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, θα αναχωρήσει, επίσης για Βηρυτό, ακόμη ένα φορτίο με φάρμακα, τα οποία αποτελούν δωρεά του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ξεκίνησε από την Τετάρτη, με τη συνδρομή της Εθνικής Φρουράς, η συγκέντρωση των ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας από τα κέντρα συλλογής που λειτουργούν ανά το παγκύπριο. Η εκστρατεία, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα, διεξάγεται σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα και τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό και σε συντονισμό με το Υπουργείο Εξωτερικών, τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους, τους Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οργανώσεις και οργανισμούς.

Η ανταπόκριση του κόσμου, για άλλη μια φορά, υπήρξε συγκινητική, αφού έχει συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος βοήθειας, τόσο ρουχισμού όσο και τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής. Τα είδη θα συγκεντρωθούν σε χώρο πλησίον του Λιμανιού Λεμεσού, όπου θα ακολουθήσει η διαδικασία ετοιμασίας τους για να αποσταλούν στη Συρία και στην Τουρκία, μέσω διαδρομών που θα υποδείξει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....