Αντιπροσωπεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία στον Μητροπολίτη Κορίνθου

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο επισκέφθηκαν στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας, ο κ. Νικόλαος Καραλής, Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελ/σου, ο κ. Βασίλειος Σπανός, Πρόεδρος Σωματείου Κορινθίας, ο κ. Ευστάθιος Ποτήρης, Αντιπρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου, η κ. Βάσω Αράπογλου, Αναπληρωματική Οργ. Γραμματέας Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου, ο κ. Δημήτριος Σηφάκης, Υπεύθυνος Νέων με Αναπηρία, από την Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΣΑμεΑ, η κ. Ειρήνη Τσαλουχίδου και η κ. Μαίρη Σιδέρη, Επιστημονικό Προσωπικό ΕΣΑμεΑ, μέλη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ).

Σκοπός της επισκέψεως ήταν η δια ζώσης ενημέρωση αναφορικά με την καταπολέμηση των διακρίσεων και την προώθηση της κοινωνικής και εργασιακής ένταξης για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειες τους, που διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ενημερώθηκε από τους ευγενείς επισκέπτες του για τις δράσεις αλλά και τους στόχους της Συνομοσπονδίας, ενώ αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.

Ο Ποιμενάρχης ευχαρίστησε όλα τα μέλη για την όμορφη, ενημερωτική επίσκεψή τους, ευχήθηκε ο Θεός να τους ενδυναμώνει στην προσπάθειά τους να πραγματοποιηθούν όλοι οι στόχοι τους για την καλύτερη αντιμετώπιση των Ατόμων με Αναπηρία και υποσχέθηκε η Ι. Μητρόπολη να τους συνδράμει σε αυτή την ομολογουμένως δύσκολη προσπάθεια, όπου οι δυνάμεις της και τα εφαρμοζόμενα γι᾿ αυτό Ευρωπαϊκά προγράμματα το επιτρέπουν.      

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....