Από 12 έως 16 Μαΐου η ιστορική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στη Λάρισα

Επίσημη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου θα πραγματοποιήσει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος κατά το διάστημα από τις 12 έως τις 16 Μαΐου και θα λάβει μέρος στους εορτασμούς του Πολιούχου της Λάρισας, Αγίου Αχιλλίου.

Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος θα προεξάρχει του Αρχιερατικού Συλλείτουργου που θα τελεστεί ανήμερα της εορτής, τη Δευτέρα, 15 Μαΐου, και θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου. Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 14 Μαΐου, θα προεξάρχει του Αρχιερατικού Συλλείτουργου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, ενώ θα χοροστατήσει επίσης στον προεόρτιο Πανηγυρικό Εσπερινό που θα τελεστεί την παλαιά Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου, την Παρασκευή, 12 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του στην Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου, και συγκεκριμένα το Σάββατο, 13 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας θα ανακυρηχθεί σε επίτιμο Δημότη της πόλεως των Λαρισαίων, στο πλαίσιο Πανηγυρικής Συνεδρία του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου.

Με σχετική ανακοίνωση, η οικεία Μητρόπολη κοινοποίησε το πλήρες πρόγραμμα της επικείμενης επισκέψεως του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, προς ενημέρωση και διευκόλυνση των πιστών, προκειμένου να συμμετάσχουν στο ιστορικό, όπως επισημαίνεται, αυτό γεγονός. Στην ανακοίνωση τονίζεται εισαγωγικά ότι «η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης Τυρνάβου, θα έχει την ιδιαίτερη ευλογία να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει από την Παρασκευή 12 Μαΐου έως και την Δευτέρα 16 Μαΐου τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, Υπέρτιμο και Έξαρχο πάσης Ωκεανίας, κ.κ. Μακάριο. Ανάλογη αυτής της εξαιρετικής τιμής πρέπει μα είναι και η δική μας ανταπόκριση και υποδοχή προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου».

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

Παρασκευή 12 Μαΐου

19.00 Πανηγυρικός Εσπερινός στην παλαιά Βασιλική χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο οποίος και θα ομιλήσει.  Λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου και άνοιγμα της Λάρκακος των Ιερών Λειψάνων.

Σάββατο 13 Μαΐου

10.00 Επίσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Υποδοχή υπό του Εντιμοτάτου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού, παρουσία της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, των Αντιπεριφερειαρχῶν και των Μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου. Προσφώνηση Περιφερειάρχου – Αντιφώνηση Αρχιεπισκόπου.

11.15 Αναχώρηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το Δημαρχείο.

11.30 Επίσκεψη στο Δημαρχείο της πόλεως των Λαρισαίων. Υποδοχή υπό του Εντομοτάτου Δημάρχου κ. Αποστόλου Καλογιάννη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Αντιδημάρχων και των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Πανηγυρική Συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου και Ανακήρυξη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου σε επίτιμο Δημότη της πόλεως των Λαρισαίων. Προσφώνηση Δημάρχου – Αντιφώνηση Αρχιεπισκόπου.

Κυριακή 14 Μαΐου

7.45 Χοροστασία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης και Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο και συνιερουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερωνύμου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας η παιδική χορωδία του ναού θα ψάλει και θα τραγουδήσει προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου, ενώ στον προαύλιο χώρο ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ξένιοι Κρήτες» θα παρουσιάσει σύντομο χορευτικό πρόγραμμα. Σύντομος χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου προς τους Κρήτες.

19.00 Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Αχιλλίου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης.

20:45 Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αχιλλίου στην πόλη των Λαρισαίων.

Δευτέρα 15 Μαΐου

8.00 Πανηγυρικός Όρθρος και Ἀρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη μνήμη του Αγίου Αχιλλίου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο οποίος και θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας.

Τρίτη 16 Μαΐου

09.00 Άφιξη στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας. Υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου υπό του Ενδοξωτάτου Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας κ. Γεωργίου Φασούλα. Παρουσίαση των Ανωτάτων Αξιωματικών και ενημέρωση για το Αρχηγείο. Προσφώνηση Αρχηγού – Αντιφώνηση Αρχιεπισκόπου.

10.45 Μετάβαση στην 110 Πτέρυγα Μάχης και επίδειξη των αεροσκαφών.

11.45 Αναχώρηση από την 110 Πτέρυγα Μάχης για την 1η Στρατιά.

12.00 Επίσκεψη στην 1η Στρατιά Λαρίσης. Υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου υπό του Ενδοξωτάτου Διοικητού της 1ης Στρατιάς κ. Ιωάννου Τσιόπλου και ενημέρωση για την 1η Στρατιά. Προσφώνηση Διοικητού – Αντιφώνηση Αρχιεπισκόπου.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....