Από 28 έως 31 Μαΐου στην Πέρθη ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος θα πραγματοποιήσει την τέταρτη ποιμαντική επίσκεψή του στην Πέρθη κατά το διάστημα από τις 28 έως τις 31 Μαΐου 2022. Η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Πέρθης ανακοίνωσε το πρόγραμμα της επίσκεψης του Σεβασμιωτάτου, προσκαλώντας ταυτόχρονα όλο το ελληνορθόδοξο ποίμνιο να παραστεί στις Ιερές Ακολουθίες και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, και να λάβει την ευλογία του Ποιμενάρχη του.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 28 Μαΐου

12.30 μ. – Άφιξη στο Αεροδρόμιο Perth Domestic Airport (Virgin Australia VA 555)

Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στην υποδοχή του Σεβασμιωτάτου.

6.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ.

– Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Northbridge, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

– Κατά την ακολουθία του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος θα απονείμει στον Ζακχαίο Γεροβασίλη τον τίτλο του Αναγνώστη (Χειροθεσία Αναγνώστου).

– Θα ακολουθήσει δεξίωση με κεράσματα στην κάτω αίθουσα του Κέντρου Ελληνικής Κοινότητας.

Κυριακή 29 Μαΐου

7.00π.μ. – 11.00π.μ.

– Όρθρος & Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη στο Forrestfield, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

– Κατά τη Θεία Λειτουργία ο π. Πρόδρομος Σουρής θα χειροτονηθεί σε Διάκονο.

– Θα ακολουθήσει δεξίωση με κεράσματα στην τραπεζαρία της Μονής.

12:30 μ.μ. – 1:30 μ.μ.

Αρχιερατικό Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Στρατιωτικό Μνημείο στο Kings Park, προεστώτος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου και παρουσία της Προξένου της Ελλάδος στην Πέρθη, κ. Γεωργίας Καρασιώτου, για την Μάχη της Κρήτης και την Γενοκτονία των Ποντίων.

5.00 μ.μ.

– Αγιασμός και επίσημα Εγκαίνια των Γραφείων της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης και των εγκαταστάσεων της «Βασιλειάδας».

6.00 μ.μ.

Ανοιχτό δείπνο και κεράσματα για όλους στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Αρχιεπισκοπής στο Dianella, παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου.

Δευτέρα 30 Μαΐου

7.00π.μ. – 11.00π.μ.

– Χειροτονία του π. Προδρόμου στον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης (Πρεσβύτερος) στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη στο Forrestfield.

– Απονομή του οφφικίου του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου στον π. Εμμανουήλ Σταματίου (Χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου).

– Θα ακολουθήσει δεξίωση με κεράσματα στην τραπεζαρία της Μονής.

Τρίτη 31 Μαΐου

11.10 π.μ. – Αναχώρηση του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου για το Σύδνεϋ.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....