Από τη ζωή της Εκκλησίας και της Ομογένειας στην Αδελαΐδα

Στις 20 Ιουλίου 2022 συμπληρώνονται 48 χρόνια από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. Η Κυπριακή Κοινότητα Νοτίου Αυστραλίας διοργάνωσε εκδηλώσεις μνήμης για την θλιβερή επέτειο.

Την Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022, στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού Port Adelaide, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της βάρβαρης εισβολής, παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Κοινότητος και πολλών προσώπων της Ελληνοκυπριακής Ομογένειας στην Αδελαΐδα.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στις θυσίες των ηρώων Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων πεσόντων, που πότισαν με το αίμα τους τα χώματα της Κύπρου μας, και μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου.

Ακολούθως, στην έδρα της Κυπριακής Κοινότητος, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των ηρώων, ενώ ομιλίες εκφωνήθηκαν από τους προέδρους της Κυπριακής Κοινότητος και της Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνος Νοτίου Αυστραλίας, και από εκπροσώπους της πολιτειακής κυβερνήσεως και αντιπολιτεύσεως. Ακολούθησε δεξίωση.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος κ. Σιλουανός μετέβη στο Ελληνικό Κέντρο Προνοίας «Η Αγία Φιλοθέη», όπου προεξήρχε στην τέλεση του αγιασμού της επισήμου ενάρξεως της εκθέσεως βιβλίου και εικόνας, διαρκείας μιας εβδομάδος, που διοργανώνει η Κεντρική Φιλόπτωχος Αδελφότητα.

Μεταφέροντας στους παρευρισκομένους τον χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου, ο Θεοφιλέστατος τόνισε τη σημασία του καλού βιβλίου για την πνευματική μας πρόοδο και των λατρευτικών αντικειμένων για την καθημερινή μας ζωή εν Χριστώ. Ιδιαίτερη προσοχή έδωσε στην παρουσία των μικρών παιδιών, στα οποία έκανε μια διδακτική και ερμηνευτική παρουσίαση της ακολουθίας του αγιασμού. Στο τέλος του αγιασμού, μοίρασε στα παιδιά δώρα εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου. Η χαρά των παιδιών ήταν αποτυπωμένη στα πρόσωπά τους καθώς περνούσαν να προσκυνήσουν τον σταυρό και να πάρουν το δώρο τους.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....