Αποφοίτηση μαθητών γυμνασίου στην Τανζανία

Η Ιεραποστολική Στέγη μέσω του προγράμματος εκπαιδευτικών υιοθεσιών στηρίζει οικονομικά μαθητές της Τανζανίας, στην Επισκοπή Αρούσας, να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της προηγούμενης σχολικής περιόδου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις αποφοίτησης σε σχολεία και ναούς της Ιρίνγκα, όπου οι σπουδαστές έλαβαν βραβείο προόδου από την Εκκλησία, μαζί με τα πιστοποιητικά αποφοίτησης από τα σχολεία τους.
Με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσας κ. Αγαθονίκου, μετά τη Θεία Λειτουργία στο χωριό Μακουμπίκε, κληρικοί και μαθητές μετέβησαν στο πλησιέστερο Γυμνάσιο με την επωνυμία «Δημήτριος», όπου πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή αποφοίτησης με τους μαθητές να λαμβάνουν τα βραβεία από τους ιερείς της Επισκοπής. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το σχολείο αυτό ανακαινίστηκε με οικονομική ενίσχυση της Επισκοπής Αρούσας, η οποία συμβάλλει και στην κάλυψη των εξόδων συντήρησης του σχολείου.
Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο χωριό Μλόα, πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη εκδήλωση μετά τη Θεία Λειτουργία, όπου οι μαθητές μας, μέσα σε κλίμα χαράς έλαβαν και αυτοί τα βραβεία τους από την Εκκλησία.

Ακολούθησε γεύμα, το οποίο ήταν προσφορά των αδελφών μας:
• Αθανασίας Τράκα εις μνήμην της μητρός της Άννας
• Σταμπουλή Νικολάου, από το Μακρυχώρι Βέροιας, εις μνήμην των γονέων του Σάββα και Ελευθερίας και του δούλου του Θεού Χαραλάμπους.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....