Απόψε στις 21:00 στην 4Ε δείτε τις μοναδικές στιγμές από την Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας “Άξιον εστί” στην Κομοτηνή

Τα όσα πλέον βλέπουμε στους ναούς το τελευταίο διάστημα ήρθαν να επιβεβαιωθούν. Άνθρωποι όλων των ηλικιών βρέθηκαν χτες αλλά και προσκυνούν και σήμερα την  θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας “Άξιον Εστί” στην Κομοτηνή. 

Όλοι μας περισσότερο από ποτέ στρεφόμαστε προς την μοναδική αλήθεια, την παρηγοριά όλων την Παναγία μας , τους Αγίους μας , την Πίστη μας.

Όσο κι αν δεν αρέσει αυτή είναι η αλήθεια. Ο Έλληνας έχει ρίζες και αυτές δεν βγαίνουν εύκολα!

 

Η υποδοχή έλαβε χώρα στην δυτική είσοδο της πόλης και εν πομπή κατευθύνθηκε προς το Ηρώο της πόλεως -Σπαθί.  Εκεί  τελέστηκε δέηση.

Οι λόγοι συγκινητικοί , τόσο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής όσο και του Πρωτεπιστάτη Γέροντα Χριστόφορου  Ιβηρίτη . Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης μίλησε για μια ιστορική στιγμή. 

Μίλησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Δημήτριος Γαλαμάτης και  ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος.

 

 

Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν όλοι υπομονετικά στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου τελέστηκε Δοξολογία επί τη υποδοχή. Όλοι περίμεναν, κανείς δεν παραπονέθηκε . Προσκύνησαν κια βούρκωσαν μπροστά στην εικόνα . Μικροί , μεγάλοι …προσκύνησαν  την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας “Άξιον Εστί” .

Δείτε  τις μοναδικές στιγμές από την τηλεόραση της 4Ε απόψε

 

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΙΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ» ΕΚ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....