Αποστολή νέας βοήθειας σε πλημμυροπαθείς από την Ι.Μητρόπολη Κισάμου

Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου κατόπιν της πρώτης, άμεσης, αποστολής 17.000 μπουκαλιών νερού δια την κάλυψη μέρους αναγκών εμπερίστατων συνανθρώπων μας που επλήγησαν από τις πλημμύρες στον Βόλο, κατόπιν συνεννοήσεως μετά του Σεβ. Μητρ. Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, προβαίνει σε 2η αποστολή νέας βοήθειας, την φορά αυτή προς τους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή της Καρδίτσας και ευρύτερα.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης  κ. Αμφιλόχιος, κατόπιν επικοινωνίας μετά του Σεβ. Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, προς τον οποίο εξέφρασε την φιλάδελφο συμπαράσταση του δια το απρόσμενο και σκληρό του δοκιμαζομένου ποιμνίου Του, αποφάσισε οι 25 παλέτες (10 παλέτες νερά και 15 τρόφιμα μακράς διαρκείας) που συνελέγησαν τις ημέρες αυτές, όπως αποσταλούν εις την Ι. Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων δια να διανεμηθούν, μέσω της εκείσαι Ι. Μητροπόλεως, σε οικογένειες και πρόσωπα που χρήζουν άμεσης βοήθειας, σημειώνοντας: «Η κλιματική αλλαγή, υπαιτιότητα της αλαζονείας και αδηφαγίας του σύγχρονου ακόρεστου ανθρώπου της υπέρ-κατανάλωσης, κτύπησε και την πόρτα του σπιτιού μας, της Χώρας μας.

Αδύναμοι και ανήμποροι να αποτρέψουμε αυτές τις καταστροφές που έπληξαν εκατοντάδες-χιλιάδες συνανθρώπους μας, ανατρέποντας τις ζωές τους στο σύνολο τους, τουλάχιστον ας προσπαθήσουμε, ο καθένας από το μετερίζι του, να ανακουφίσουμε τον πόνο και την σκληρή αυτή δοκιμασία τους. Ευχαριστούμε τους καλούς Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως  ως και τους ευλογημένους ανθρώπους των Επαρχιών μας, της Κισάμου και του Σελίνου οι οποίοι, στο κάλεσμα μας για αλληλεγγύη και συμπαράσταση, φιλότιμα ανταποκρίθηκαν και συνέδραμαν. Ευχαριστίες, επίσης, αρμόζουν στον Δήμαρχο Κισάμου κ. Γεώργιο Μυλωνάκη, δια την προσφορά 2.500€ ως και τον επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης και πρ.Δήμαρχο Κισάμου κ. Θεόδωρο Σταθάκη δια την συλλογή τριών (3) παλετών τροφίμων μακράς διαρκείας, δια την ουσιαστική αυτή αρωγή και συμβολή τους. Την Ναυτιλιακή Εταιρεία ΑΝΕΚ Lines και την μεταφορική Εταιρία Daratsianos Transport ιδιαίτερα ευχαριστούμε καθώς ανταποκρινόμενες και σε αυτό το παρακλητικό μας αίτημα βεβαιώνουν, δια πολλοστή φορά, την κοινωνική ευαισθησία που τις χαρακτηρίζει.

Τον Πρωτοσύγκελλο , Παν. Αρχ. π. Αγαθάγγελο (Κουμαρτζάκη), ο οποίος είχε την ευθύνη συντονισμού των Ενοριών, ως και τον Αιδ. Πρωτ. π. Αντώνιο Αρετάκη, Διοικητικό Διευθυντή του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως , ο οποίος συντόνισε το προσωπικό του Ιδρύματος δια την συλλογή, αποθήκευση, ταξινόμηση κλπ. θερμά ευχαριστούμε. Ευχή και ταπεινή προσευχή μας, τα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα, τα οποία φανερώνουν όχι μόνον τις συνέπειες της αλαζονείας του αδηφάγου ανθρώπου των καιρών μας, αλλά και την παντοδαπή αδυναμία του.. «παντοδύναμου» σύγχρονου ανθρώπου ενώπιον τέτοιων φαινομένων· τα φαινόμενα αυτά να συνετίσουν όλους μας, κατανοώντας ο καθένας μας το δικό του μερίδιο ευθύνης σε όλο αυτό το κακό που συντελείται στους καιρούς μας, οδηγώντας μας σε μετάνοια και μεταστροφή, καθώς δημιουργήσαμε ένα κόσμο ά-κοσμο και α-φιλόξενο για το ανθρώπινο γένος και όχι μόνον».

IMG 7520

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....