Αποστρέφει ποτέ ο Θεός το πρόσωπό Του;

Τελέσθηκε την  Κυριακή 14 Απριλίου 2024, στον ιερό ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Δ΄ Κυριακής των Νηστειών. Με κατάνυξη και ευλάβεια νέα παιδιά κόσμησαν τα αναλόγια του ναού, με προεξάρχοντα τον Αρχιμανδρίτη π. Χερουβείμ Τσίνογλου, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης.
Υποδειγματική ήταν η προσέλευση νέων ανθρώπων με τα παιδιά τους, όπως και πλήθους κόσμου από τα Γιαννιτσά και την ευρύτερη περιοχή.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε ομιλία από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου, αρχιμανδρίτη π. Νικάνορα, ύστερα από σχετική ευλογία του Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ και πρόσκληση του π. Χερουβείμ. Ο π. Νικάνωρ ερμήνευσε το μέγα Προκείμενο του Εσπερινού: «Μη αποστρέψης το πρόσωπόν σου από του παιδός σου, ότι θλίβομαι…».
«Η αποστροφή του προσώπου του Θεού την ώρα των θλίψεων είναι κάτι οδυνηρό. Μα είναι δυνατόν ο Θεός να αποστρέφει το πρόσωπό Του από τα παιδιά Του; Εμείς μιμούμενοι τον Δαβίδ ας Τον παρακαλούμε, μέσω της προσευχής, να έχει συνεχώς το βλέμμα Του στραμμένο επάνω μας, ώστε να βρούμε τη λύτρωση». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο ομιλητής, προτρέποντας τους ακροατές του σε συναγερμό επαγρύπνησης και προσευχής.
Στο τέλος, οι πιστοί πήραν την ευλογία του Καθηγουμένου, λαμβάνοντας και ένα τευχίδιο με την καθημερινή πρωινή και βραδινή προσευχή.
Δείτε το σχετικό βίντεο στο κανάλι της τηλεόρασης 4 Ε στο youtube:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....