Αρχαία Ολυμπία: Δημιουργείται δίκτυο μονοπατιών σε ορεινούς όγκους

Με βασικό στόχο την προστασία και την ανάδειξη των ιδιαίτερων περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και παράλληλα την ανάπτυξη των περιοχών που βρίσκονται στους ορεινούς όγκους, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, δημιουργείται ένα ορεινό δίκτυο μονοπατιών, με την συνολική διαδρομή να αγγίζει τα 130 χιλιόμετρα. Ένα δίκτυο το οποίο μετά την ολοκλήρωσή του, θα θεωρείται ένα απ’ τα μεγαλύτερα και συνάμα εντυπωσιακότερα της Ελλάδας. Ένας μεγάλος περίπατος ο οποίος θα ξεκινά από την Αρχαία Ολυμπία και θα διασχίζει τα ποτάμια Αλφειό, Κλαδέο, Λευκυανία και Ευρύμανθο, όπως και τους καταρράκτες της Νεμούτας. Στην διαδρομή συμπεριλαμβάνονται και το δρυόδασος της Φολόης, όπως και το φαράγγι του Αντρωνίου.

«Να προσεγγίζουν οι χιλιάδες τουρίστες στο περιβάλλον της περιοχής μας»

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 602.732 ευρώ, με το μεγαλόπνοο σχεδιασμό να εντάσσεται στο περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας. Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, ο Δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Οι επισκέπτες που έρχονται κάθε χρόνο στην Αρχαία Ολυμπία, με βασικό κίνητρο τα σπουδαία μνημεία της, θέλουμε να έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίζουν και το ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιβάλλον του δήμου μας. Να ξεκινούν δηλαδή από την κοιλάδα του ποταμού Αλφειού και μέσω του παραποτάμου του, Ερυμάνθου, ο οποίος προσφέρεται και για ποτάμια σπορ, να φτάνουν στους μαγευτικούς καταρράκτες της Νεμούτας, στο περίφημο δρυοδάσος της Φολόης, σε φαράγγια και διαδρομές εκπληκτικής ομορφιάς, στην πετρόχτιστη Δίβρη με τις βυζαντινές εκκλησίες και τα μοναστήρια της, αλλά και στον πανέμορφο ορεινό όγκο που προβάλλει μέσα από πυκνόφυτα ελατοδάση».

Προβλέπονται εργασίες σήμανσης και κατασκευής λιθόστρωτων

Στο πλαίσιο της δημιουργίας του δικτύου μονοπατιών προβλέπεται η πραγματοποίηση εργασιών σήμανσης, όπως και η τοποθέτηση πινακίδων πληροφόρησης. Ταυτόχρονα, στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται η κατασκευή λιθόστρωτων και πέτρινων σκαλοπατιών, η τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, όπως και ξύλινων κιοσκιών. Παράλληλα, θα καθαριστούν και τα υφιστάμενα μονοπάτια.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....