Αρχιεπισκοπή: Γ κύκλος διαδυκτιακής Σχολής Γονέων 2023-2024

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 ξεκινά ο δεύτερος κύκλος της Διαδικτυακής Σχολής Γονέων της «Πρωτοβουλίας για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» για γονείς και κηδεμόνες παιδιών ηλικίας 13-18 ετών. Θα πραγματοποιηθούν τέσσερις (4) διαδικτυακές συναντήσεις μέσω ΖΟΟΜ και μία δια ζώσης στο τέλος του κάθε κύκλου.

Στη Διαδικτυακή σχολή μας, διαλεγόμαστε με ερωτήματα που απασχολούν όλους μας, όπως: Πώς είναι να είσαι γονιός; Γονείς γεννιόμαστε ή γινόμαστε; Είναι ρόλος στιγμής ή ρόλος ζωής; Είναι φόρμουλα για όλους ή κατά περίπτωση; Είναι βήματα απαρέγκλιτα ή προσαρμοζόμενα; Αφορά όλους ή μερικούς; Πώς διαμορφώνονται οι ταυτότητες και οι σχέσεις στην οικογένεια και τη ζωή εν γένει με τον ερχομό του παιδιού;.

Τί είναι η Διαδικτυακή Σχολή Γονέων;

Πρόκειται για επιμέρους εξειδικευμένα προγράμματα, απευθυνόμενα σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, αλλά και σε μελλοντικούς γονείς.

Σκοποί της δράσης είναι η ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου, η ανάπτυξη μιας ουσιαστικής συναισθηματικής σχέσης μεταξύ γονέων και παιδιών, η καλλιέργεια κουλτούρας θετικής διαχείρισης, σεβασμού, εμπιστοσύνης και άνευ όρων αποδοχής, στοιχεία τα οποία αποτελούν βασικούς πυλώνες για τηνεξάλειψη της αναπαραγωγής στερεοτύπων.

Γενικός Τίτλος Γ΄Κύκλου: « Έφηβοι: ούτε παιδιά, ούτε ενήλικες.»

Πρόγραμμα Γ΄Κύκλου:Γενικός Συντονιστής: Πρωτ.π. Αντώνιος Καλλιγέρης

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024,19.00-21.00:Κράτησε με, ποτέ μη με αφήσεις…: Τρομεροί έφηβοι… (αν)ήσυχοι γονείς.

Μαρία Κουκοφίκη,Msc Σχολική Κοινωνική Λειτουργός, Ειδικευόμενη Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024,19.00-21:00:Εθισμός Παιδιών και Εφήβων στο Διαδίκτυο και τα Ηλεκτρονικά Παιχνίδια : ο  Ρόλος της Οικογένειας στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Φαινομένου

Δρ. Κωνσταντίνος Ε. Σιώμος

Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων – Πρόεδρος ΕΕΜΔΕΔ

Διδάσκων Παιδοψυχιατρικής

Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική ΠΓΝ Λάρισας

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου202419.00-21.00: « Τι θα κάνω, πάτερ, τώρα;»

Πρωτ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης, Θεολόγος Εκπαιδευτικός, Συντονιστής της «Πρωτοβουλίας για την Πρόληψη της Ενδοοικογενειακής Βίας»

Πέμπτη 22  Φεβρουαρίου 2024,19.00-21.00: «Κάνω φίλο το φύλο του παιδιού μου- Αποδομώ τα έμφυλα στερεότυπα.»

Χριστίνα Γκασίδου, Κοινωνική Λειτουργός

Αρχοντία Κύρογλου: Ψυχολόγος

*Η συμμετοχή σε κάθε κύκλο σεμιναρίων είναι δεσμευτική. Σε περίπτωση μιας (1) αδικαιολόγητης απουσίας σας, θα διαγράφεστε αυτόματα από το πρόγραμμα.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η συμπλήρωση της Δήλωσης Συμμετοχής, η οποία κοινοποιείται στους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά κατά την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Mail:protovoulia21@gmail.com

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....