Αρχιεπίσκοπος: Να προσευχηθούμε για τους ανθρώπους που ζουν ώρες πολέμου

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

«Απόψε να προσευχηθούμε για τους ανθρώπους που ζουν ώρες πολέμου» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από το ιερό ναό Αγίου Ιωάννη Κυνηγού Βουλιαγμένης, όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό με αφορμή την εορτή του Αγίου Νικολάου του Πλανά.

Μετά την ακολουθία ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις δυσκολίες της εποχής, τονίζοντας ότι «πρόκειται για μία εποχή δύσκολη με πολλά προβλήματα, τα οποία παλεύουμε, για να τα ξεπεράσουμε». Σημείωσε ότι με την βοήθεια του Αγίου θα περάσουμε και αυτές τις δυσκολίες και παρακάλεσε τους πιστούς η σκέψη και η καρδιά μας να πάει σε αυτούς τους ανθρώπους που ζουν ώρες πολέμου, οπουδήποτε κι αν ανήκουν. «Ο πόλεμος είναι φοβερός για όλους και δεν ξέρουμε τι εξελιξη θα έχει» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε: «Μέσα, λοιπόν, στις δικές μας προσευχές, για τα δικά μας προβλήματα, να μη ξεχάσουμε απόψε και αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στα χιόνια, στην ξενιτιά, μακριά από τα σπίτια τους, αλλά και αυτούς που είναι τραυματισμένοι και να προσευχηθούμε να δώσει ο Θεός παρηγοριά σε όλους».

Νωρίτερα, ο προϊστάμενος του ναού π. Σεβαστιανός Σωμαράκης μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Νικολάου του Πλανά και υπογράμμισε ότι φέτος είναι μία σημαντική χρονιά, αφού συμπληρώνονται ενενήντα χρόνια από την κοίμηση του Αγίου.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο Αρχιδιάκονος π. Ιωάννης Μπούτσης.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....