Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης

Με κατάνυξη και πάνδημη συμμετοχή του ευσεβούς λαού εορτάστηκε η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στο πέρας του οποίου ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Μήλιος, αναλαμβάνοντας τη διακονία του λόγου, εστίασε στα ιστορικά στοιχεία και στα θεολογικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του λαοφιλούς Αγίου.

Ανήμερα της εορτής, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία τους ύμνους απέδωσαν μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου Νεαπόλεως το οποίο εδρεύει στην Ενορία. Την ημέρα τίμησαν, μαζί με το πολυπληθές εκκλησίασμα, αντιπροσωπίες των Σχολείων της Ενορίας με τον Σεβασμιώτατο να εστιάζει κατά το κήρυγμά του στην προσωπικότητα του Αγίου. Εμπνεόμενος, μάλιστα, ο ποιμενάρχης της Δυτικής Θεσσαλονίκης, από το απολυτίκιο του Ιεράρχου τόνισε την παρουσία του Αγίου ως εικόνα πραότητα χαρακτηριστικό το οποίο απουσιάζει από την ταραγμένη κοινωνία μας η οποία ταλανίζεται από φαινόμενα πολυποίκιλης βίας.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν οι βουλευτές κ.κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Στράτος Σιμόπουλος και Δημήτρης Κούβελας, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Αντιπερειφεριάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Χρήστος Μήττας καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....