Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στο Μετόχι στη Ρητίνη Πιερίας

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στο Μετόχι του Ιερού Ησυχαστηρίου Γενεσίου Θεοτόκου Πανοράματος Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται στη Ρητίνη Πιερίας.
Της Θ. Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος. Στην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία έψαλαν, διακόνησαν και παρέστησαν πολλές αδελφές με επικεφαλής την Ηγουμένη Μοναχή Φιλοθέη. Παρέστησαν επίσης πατέρες από το Ιερό Ησυχαστήριο Αγίας Τριάδας Πανοράματος Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Ηγούμενο Αρχιμ. Ιωάννη Γρίντζο.
Πριν την απόλυση τελέστηκε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του Αρχιμ. Συμεών Κραγιόπουλου, ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ιδρυτή των δύο παραπάνω Ησυχαστηρίων και πνευματικού πατρός των μοναστικών αδελφοτήτων. Να σημειωθεί ότι ο Αρχιμ. Συμεών Κραγιόπουλος καταγόταν από τη Ρητίνη, όπου ζουν οι συγγενείς του. Επισκεπτόταν τακτικά τη γενέτειρά του, ενώ η δημιουργία σε αυτήν ενός μοναστικού καθιδρύματος ήταν διακαής επιθυμία του, την οποία τελικά υλοποίησαν τα πνευματικά του παιδιά με ευλογία του οικείου Ποιμενάρχου κ. Γεωργίου.
Πρόσφατα μάλιστα κτίστηκε Ναΰδριο των Αγίων Συμεών του Νέου Θεολόγου και Νεκταρίου Πενταπόλεως, όπου τελέστηκε η πρώτη Αρχιερατική Θ. Λειτουργία.Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ιδιαίτερα επισήμανε την πολύκαρπη διακονία του π. Συμεών, καθώς επίσης την καλή μαρτυρία και την κοινωνική προσφορά του. Ευχήθηκε, τέλος, όλοι να έχουν την ευχή του, ιδιαίτερα οι πατέρες και οι μοναχές που αποτέλεσαν τα πνευματικά τέκνα του. Στην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία συμμετείχαν, επίσης, ο Εφημέριος της Ενορίας Πρεσβ. Βασίλειος Τζιόλης και κάτοικοι της Ρητίνης.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....