Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο τελειωθέντων Ινεπολιτών στη Ν. Ιωνία

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 (Ζ’ από του Πάσχα-318 θεοφόρων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής συνόδου (325), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου, Φιλαδελφείας και Νέας Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Ιωνίας, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας και με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση του ιστορικού Σωματείου Ινεπολιτών-Κασταμονιτών « Η Κοίμηση της Θεοτόκου» (1974-2024), ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των τελειωθέντων υπό των Τούρκων Ινεπολιτών.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης Μανούρης, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Νέας Ιωνίας, φορείς της πόλεως και εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων.

Ακολούθως εψάλη Επιμνημόσυνη Δέηση και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο-έμβλημα του Σωματείου, που βρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Ιωνίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....