Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ανατολική Γκάνα

Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 2 Ιουνίου 2024, και ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Άκκρας κ. Δανιήλ ταξίδεψε στην ιστορική Εκκλησιαστική Κοινότητα Larteh, στην Ανατολική Επαρχία, όπου στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Νεκταρίου, τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Με την παρουσία της Επιτ. Προξένου της Ελλάδος και της Κύπρου στην Γκάνα, Εριτ. κας Μαριάννας Γαβριήλ και συλλειτουργούντος του εφημερίου Αιδεσιμολ. Πρωτ. Βασιλείου Labi, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της περιοχής συγκεντρώθηκαν “επί τω αυτώ” για να μετάσχουν του Μυστηρίου της Ευχαριστίας.
Προ της Θεία Λειτουργίας, ο Σεβασμ. χειροθέτησε στο βαθμό του “Αναγνώστου” τον ευλαβέστατο φοιτητή παιδαγωγικής κ. Ανδρέα Saasi, ο οποίος από μικρής ηλικίας διακονεί με αγάπη την Ενοριακή του Κοινότητα.
Οι πιστοί γνώρισαν απο κοντά τον πνευματικό τους Πατέρα και Επίσκοπο, εκφράζοντας δοξολογία προς τον Θεό για την παρουσία του κοντά τους.
Ο Σεβασμ. ομίλησε προς τους πιστούς, μεταφέροντας την πατρική αγάπη και Πατριαρχική Ευλογία του Μακαριωτάτου κ.κ. Θεοδώρου, ο Οποίος είχε εγκαινιάσει τον Ιερό Ναό τον Σεπτέμβριο 2008. Επίσης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γκάνας προς την Αδελφότητα Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, για την επί δεκαετίες συμπαράστασή της, την βοήθεια και την αγάπη προς την ιεραποστολή.
Όπισθεν του Ναού βρίσκεται ο τάφος του πρώτου Ορθόδοξου ιερέα της περιοχής του Larte, πατρός Γρηγορίου Labi, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....