Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ΤΩΡΑ από τον Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στην 4Ε – Στις 11 η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Κίτρους κυρού Αγαθονίκου

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ΤΩΡΑ από τον Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης παρακολουθέιτε από την 4Ε .Στις 11 η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Κίτρους κυρού Αγαθονίκου.

Και μέσω του διαδικτύου από την ιστοσελίδα μας  tv4e.gr

Αλλά και μέσα από το κανάλι μας στο   YOUTUBE

Και τα κοινωνικά δίκτυα.

Χιλιάδες πιστοί όλων των ηλικιών προσέρχονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και κατά τις νυχτερινές ώρες, για να προσκυνήσουν το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Κίτρους κυρού Αγαθονίκου.
Ο απελθών Ιεράρχης άφησε την τελευταία πνοή νωρίς το πρωί της Δευτέρας σε ηλικία 87 ετών, ενώ από το απόγευμα της ίδιας ημέρας η σορός του μεταφέρθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.
Μεταξύ των άλλων, τη Δευτέρα βράδυ προσήλθε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος τέλεσε τρισάγιο και ομίλησε εμπνευσμένα και συγκινητικά για τον Γέροντα Αγαθόνικο, με τον οποίο συνδέθηκε πνευματικά από πολλών ετών. Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Αγαθόνικος, ως νέος κληρικός, υπηρέτησε ως Καθηγητής στην Εκκλησιαστική Σχολή Τήνου.
Τον Μητροπολίτη Σύρου υποδέχθηκε και ευχαρίστησε δεόντως ο οικείος Ιεράρχης κ. Γεώργιος.
Καθημερινά Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως τελούν τις προβλεπόμενες Ιερές Ακολουθίες και αναγιγνώσκουν εκ περιτροπής περικοπές του Ιερού Ευαγγελίου.
 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....