Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Χειροτονία στον Ι.Ν.Αγίας Παρασκευής Ξηροκρήνης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022, τέλεσε την εις πρεσβύτερο χειροτονία του π. Χρήστου Κανούλα στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Ξηροκρήνης.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, άντλησε εικόνες πλήρεις μηνυμάτων από τη συνάντηση του Κυρίου με την Χαναναία. «Στο πρόσωπο του Χριστού, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, η Συροφοινίκισσα αναγνωρίζει το Δάσκαλο, τον Προφήτη. Στη σιωπή Του στο αίτημά της, διακρίνει την τρυφερή του αγάπη, για αυτό και επιμένει. Το σχέδιο του Χριστού περιλαμβάνει τη σωτηρία όλων των ανθρώπων και των ειδωλολατρών. Μέσα στο σχέδιο του Θεού και η Χαναναία. Ο πόνος είναι αλέτρι, είναι υνί. Ο πόνος γίνεται καλός σύμβουλος για τη Χαναναία που έχει καλή καρδιά, καλή διάθεση. Ο πόνος γίνεται ευκαιρία για συνάντηση, για να γεννηθεί το θαύμα.

Μένει στην ιστορία για την πάλη της: με τον εαυτό της, το περιβάλλον της και το Χριστό. Και νίκησε και τους τρεις. Νίκησε τον ίδιο τον Χριστό, ο οποίος χαίρεται όταν νικιέται από την πίστη μας: «ω, γύναι, μεγάλη σου η πίστις!».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον π. Χρήστο Κανούλα, ο οποίος επί 11 χρόνια υπηρέτησε την Τοπική Εκκλησία από τη θέση του διακόνου, τον προέτρεψε τα εξής: «να μένεις ταπεινός, σιωπηλός, αξιοπρεπής, ήρεμος, για να μπορείς να κουβαλάς το φορτίο του πόνου του ανθρώπων. Να γίνεσαι συγκυρηναίος τους. Η σημερινή μέρα να εγγραφεί ανεξίτηλα μέσα σου. Η Χαναναία να είναι το πρότυπό σου. Άξιος!»

 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....