Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Χειροτονία στον Πανηγυρίζοντα Ι.Ν.Αγίας Φωτεινής Ευόσμου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας  τέλεσε την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 την εις διάκονο χειροτονία του κ. Θεμιστοκλή Αλεξανδρίδη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής στον Εύοσμο προσδίδοντας έτσι έτι περισσότερη μεγαλοπρέπεια στη γιορτή της Ενορίας.
«Αν θα δίναμε έναν χαρακτηρισμό στην Εκκλησία, θα την ορίζαμε ως Εκκλησία του Σταυρού και της Ανάστασης» με τούτη τη φράση άρχισε το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε αποτυπώνοντας με καλλιτεχνική δεξιότητα τη σκηνή της συνάντησης του Χριστού με τη Σαμαρείτιδα. «Η συνάντηση του Χριστού με τη Σαμαρείτιδα εγκαινιάζει μια νέα εποχή στην οποία καταργούνται οι αποκλεισμοί. Όλοι μετέχουν στο Μυστήριο της σωτηρίας. Δεν υπάρχουν πια διακρίσεις σε κανένα επίπεδο: «Οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος, οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ, πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον υποψήφιο διάκονο είπε «αυτός ο διάλογος του Χριστού με τη γυναίκα από τη Σαμάρεια συνεχίζεται στους αιώνες, γιατί ο άνθρωπος διψά πάντα την αλήθεια. Αγαπητέ Θεμιστοκλή, και εσύ  οφείλεις να αποκαλύπτεις το «εν πνεύματι και αληθεία» και να στέκεσαι ως διάκονος στην πνευματική δίψα των ανθρώπων.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Μήλιο,  πνευματικό πατέρα του υποδιακόνου  για την πνευματική καθοδήγηση που του πρόσφερε.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε και ο βουλευτής κ. Στράτος Σιμόπουλος.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....