Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου Διαβατών

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στα Διαβατά, τη γενέθλιο πόλη του, ιερούργησε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας περιστοιχούμενος από τους πατέρες Κωνσταντίνο Κάβελα, Θεοφάνη Κούκο και τους ιεροδιακόνους π. Δημήτριο Κυριάκου  και π. Ελευθέριο Αμισηνόπουλο.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, εστίασε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας και μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι: «Η Εκκλησία επιλέγει αυτήν την περικοπή, για να δείξει ότι ο επικείμενος χειμώνας απαιτεί το μαλάκωμα  των σκληρών καρδιών. Στο ευαγγελικό ανάγνωσμα διασώζεται το όνομα του πτωχού επαίτη: Λάζαρος και σημαίνει «ο Θεός βοήθει μοι». Αυτή η παραβολή φαίνεται απόμακρη, αλλά δεν είναι στην πραγματικότητα. Ο Ευαγγελιστής Λουκάς επιμένει να προβάλλει κοινωνικά θέματα που ταλανίζουν αιώνες την ανθρωπότητα» Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος οριοθέτησε τις έννοιες του παραδείσου και της κόλασης.

«Παράδεισος, είπε, είναι η θέα του Θεού. Παράδεισος είναι να μοιράζεσαι την αγάπη σου. Παράδεισος είναι το να σταυρώνεσαι για τον άλλον. Παράδεισος είναι ο πόνος του άλλου να γίνεται δικός σου, να συμπορεύεται με τον άλλον στο Γολγοθά. Κόλαση είναι η απουσία του Θεού. Κόλαση είναι η μοναξιά σου». 

Στο τέλος, ο Επίσκοπος της Δυτικής Θεσσαλονίκης υπογράμμισε με λύπη: «Οι άνθρωποι έχασαν τον εσχατολογικό τους προσανατολισμό. Παράδεισό τους αποτελούν οι απολαύσεις, οι ηδονές. Σύγχρονη μορφή ειδωλολατρίας κατέστη ο δικαιωματισμός τους, τα ατομικά κεκτημένα δικαιώματά τους. 

Ο Θεός είναι η απόλυτη Αγάπη, η απόλυτη Αλήθεια και το Φως  για αυτό το λόγο είναι και ο απόλυτα Ελεύθερος!!».

 

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....