Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης- Νέος προϊστάμενος της ενορίας

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης τελέστηκε Αρχιερατική Θεια Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν και 14 παιδιά από τα Ομογενειακά Σχολεία της Κωνσταντινούπολης: την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολήτο Ζάππειο Γυμνάσιο-Λύκειο και το Ζωγράφειο Γυμνάσιο-Λύκειο.

Τα παιδιά , στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελληνομάθεια», το οποίο, εδώ και δέκα χρόνια, εκπονεί η Ιερά Μητρόπολη  Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως με το Οικουμενικό Πατριαρχείο απολαμβάνουν από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2024 την πατρική φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου κ. Βαρνάβα.

Τη σκηνή της συνάντησης του Κυρίου με τον Αρχιτελώνη Ζακχαίο, αποτύπωσε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, υπογραμμίζοντας ότι η μετάνοια είναι το πρώτο βήμα κατάκτησης της σωτηρίας μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε στο εκκλησίασμα το νέο προϊστάμενο της Ενορίας, π. Ευάγγελο Μπαμπατζιάνη,  καθώς ο π. Ιγνάτιος Κρούγια αναχωρεί για την Αμερική.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....