Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Κεφαλά

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, στον Ενοριακό Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Κεφαλά, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης  κ. Ευσταθίου.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εκφώνησε ο ιεροκήρυκας της τοπικής μας Εκκλησίας, τέως Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν Διοικητής του ιδρύματος περιθάλψεως χρονίως πασχόντων, ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ ‘’ο Άγιος Παντελεήμων’’, κ. Γεώργιος Κοντός, ο οποίος ανέλυσε τα μηνύματα που μπορούμε να αντλήσουμε από την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, που αναφερόταν στην θεραπεία των δέκα λεπρών από τον Κύριο.

Κατακλείοντας την λατρευτική σύναξη, ο σεπτός Ποιμενάρχης  απηύθυνε αρχικά τις ευχές του στους χριστιανούς της περιοχής για μία ευλογημένη χρονιά. Ακολούθως, και αφού ευχαρίστησε τον κ. Κοντό για την μεστή νοημάτων ομιλία του, με αφορμή την αχαριστία που βίωσε ο Χριστός μετά την θεραπεία των λεπρών, τόνισε ότι η αχαριστία, που περισσεύει στις ημέρες μας, δεν θα πρέπει να λυγίζει το φρόνημα και την φιλάνθρωπη διάθεση των χριστιανών, αλλά θα πρέπει να τη θεωρούν μία ακόμα δοκιμασία που οφείλουν να ξεπεράσουν. Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον αείμνηστο ομογενή μας Ηλία Παναγιωτάκη, του οποίου τελέσθηκε το ετήσιο μνημόσυνο, ενώ εκθείασε την αξιέπαινη οικογένειά του ευχόμενος υγεία, χαρά και κατά Θεόν προκοπή.

(φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....