Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Τ.Κ. Καππαδοκικού

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Τ.Κ. Καππαδοκικού.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέφερε, ότι το αποστολικό ανάγνωσμα που διαβάστηκε, είναι μία πρόκληση για τη ζωή μας, γιατί αναφέρεται στην μεγάλη τιμή αλλά και την ευθύνη που έχει το αποστολικό αξίωμα.
Ο Απόστολος Παύλος στην προς Κορινθίους επιστολή του αναφέρει, ότι ο Απόστολος του Χριστού δεν πρέπει να προκαλεί σκανδαλισμούς στους Χριστιανούς με τα έργα του και την ζωή του και αναδεικνύει την διακονία του, ως έργο ιδανικό και πολύ υψηλό, γιατί είναι απεσταλμένος του Ιησού Χριστού.
Αυτό ισχύει και για τους διαδόχους των Αποστόλων, τους Επισκόπους, τους Πρεσβυτέρους και τους Διακόνους, οι οποίοι πρέπει να είναι ευπρεπείς, ιεροπρεπείς, συνεπείς, ταπεινοί και εργατικοί, γιατί έχουν την υψηλή αποστολή να λειτουργούν τα μυστήρια της Βασιλείας του Θεού και να μεταδίδουν στους πιστούς τη Χάρη του Θεού, για τον αγιασμό και τη σωτηρία τους.
Η διδασκαλία τους πρέπει να είναι αληθινή και ουσιαστική, να συμβαδίζουν οι λόγοι με τις πράξεις τους και η κλήση τους σε αυτή την διακονία, να είναι μετοχή στην Αλήθεια του Θεού.
Οι κληρικοί όπως και ο πιστός λαός, είναι συνεργοί του Θεού στο έργο της σωτηρίας και γι’ αυτό καλούμαστε όλοι σε μια ευαγγελική ζωή πορείας και ταύτισης με τον Ιησού Χριστό, για να μετέχουμε στη Χάρη και στις δωρεές που ο Κύριος παρέχει μέσα στην Εκκλησία.
Ο Απόστολος Παύλος λέει: “νύν εγγύτερον ημών η σωτηρία” και η  σωτηρία μας εκπληρώνεται με την τήρηση των εντολών του Θεού στη ζωή μας, ώστε να ανταλλάξουμε τα επίγεια με τα επουράνια και να μετέχουμε στην ουράνια Βασιλεία του Θεού.
Τα τάλαντα με τα οποία μας περικόσμησε ο Θεός, πρέπει να τα αξιοποιήσουμε και να τα αυξήσουμε και να αγωνιζόμαστε πνευματικά στη ζωή μας με φιλοπονία και συνέπεια, ώστε να επιτύχουμε την σωτηρία μας.
Πρέπει να μεταστρέψουμε το νου μας από το κοσμικό φρόνημα και τις εγωπαθείς καταστάσεις, που μας απομακρύνουν από τον Θεό και να οδηγηθούμε στην ενότητα της πίστεως και στην κοινωνία του αγίου Πνεύματος, για να ενωθούμε με τον Χριστό και τους άλλους ανθρώπους.

02

03

04

05

 

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....