Αρχιερατικό Συλλείτουργο Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου και Σταγών και Μετέωρων στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης

Με την άδεια και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, μετέβησαν στην πόλη των Τρικάλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος για να λειτουργήσει και να κηρύξει τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Παναγίας της Επισκέψεως και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετέωρων κ. Θεόκλητος.

Τους δύο Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους Γέροντας Αλέξιος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Γέροντας Γαβριήλ, Μοναχοί της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος και οι Ιερείς της τοπικής ενορίας των Τρικάλων.

Το Ιερό αναλόγιο πλαισίωσε τμήμα της Βυζαντινής χορωδίας «Χορός Αγγελικός» υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη και καθηγητή της βυζαντινής μουσικής του Δημοτικού ωδείου Λάρισας κ. Γεωργίου Καραγιαννάκη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου προεξήρχε κατά το ετήσιο μνημόσυνο της Βασιλικής Γιαννούλα, κατά σάρκα αδελφής της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, Γερόντισσας Ιακώβης. Μαζί συμπροσευχήθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετέωρων κ. Θεόκλητος, Λαγκαδά και Λητής κ. Πλάτων και ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που ήρθαν στην Ιερά μας Μητρόπολη, αναφέρθηκε δε στους στενούς δεσμούς που διατηρούν μεταξύ τους η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου με την Ιερά Μονή του Ακριτοχωρίου, αλλά και τις Ιερές Μονές Ξενοφώντος και Παντοκράτορος.

Υπό το πρίσμα αυτό, τόσο ο Σεβασμιώτατος Σιδηροκάστρου  όσο και οι δύο Καθηγούμενοι δεν υπελόγισαν τον κόπο και την απόσταση, προκειμένου να παρευρεθούν στο μνημόσυνο και συνευχηθούν στην Γερόντισσα Ιακώβη για την κεκοιμημένη πλέον αδελφή της Βασιλική, η οποία από τα νεανικά της χρόνια και καθόλη τη διάρκεια του βίου της δεν έπαψε να βοηθά, να στηρίζει και να ενισχύει την αδελφότητα του Ακριτοχωρίου. Αυτό το γεγονός υπαγορεύει την αμοιβαία συμμετοχή του ενός στις χαρές και τις λύπες του άλλου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....