Άρχων Πρωτονοτάριος της Μ.τ.Χ.Ε. ο Δρ Σωτήριος Μπαλατσούκας

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν όσοι συμμετείχαν από τη Λάρισα, στην προσκυνηματική εκδρομή που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου στη Βασιλίδα των Πόλεων, με τη συνοδεία του Ποιμενάρχου τους, καθώς παρέστησαν στη χειροθεσία σε Άρχοντα Πρωτονοτάριο του Δρος Σωτηρίου Μπαλατσούκα, Καθηγητού και Διευθυντού του ιδιαιτέρου γραφείου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Η χειροθεσία έλαβε χώρα στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, αμέσως μετά τον Εσπερινό της ημέρας. Παρέστησαν Αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου και της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ηγούμενοι και Μοναστικές αδελφότητες, κληρικοί και λαϊκοί αδελφοί.

Στην ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε πρωτίστως στην τιμή να λαμβάνει κάποιος το οφφίκιο του Άρχοντος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προσωπικότητα και το έργο του κ. Μπαλατσούκα.

Στην αντιφώνησή του ο Καθηγητής ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για τη μεγάλη τιμή που επεφύλαξε στο πρόσωπό του, δίδοντάς του το υψηλό οφφίκιο του Άρχοντος Πρωτονοταρίου, ενώ αναφέρθηκε σε πρόσωπα που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή του με πρώτο τον Σεβασμιώτατο κ. Ιερώνυμο.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο Παναγιώτατος υπεδέχθη εγκαρδίως όλους τους προσκυνητές, μεταξύ των οποίων και τη Βουλευτή Λαρίσης κ. Στέλλα Μπίζιου, ευχηθείς να έχουν όλοι μία ευλογημένη χρονιά, ενώ έδωσε σε όλους την πατρική Του ευλογία και ένα αναμνηστικό.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....