Αστερούσια Όρη: Η νοτιότερη οροσειρά της Ελλάδας «σπάει» κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας

Στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων επισκεπτών που επιλέγουν την Κρήτη για διακοπές, βρίσκονται τα Αστερούσια Όρη. Οι πληρότητες σε πολλά καταλύματα αγγίζουν το 100%, ενώ υπάρχει διάθεση για κρατήσεις και για τους φθινοπωρινούς μήνες.

Η νοτιότερη οροσειρά της Ελλάδας «σπάει» φέτος το καλοκαίρι κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας, καθώς έχει δικαίως αναδειχθεί ως η περιοχή με τις περισσότερες θεματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα, όπως ο αγροτουρισμός, ο ιππικός τουρισμός, ο αναρριχητικός τουρισμός, ο πολιτιστικός τουρισμός και ο θρησκευτικός τουρισμός. Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται και με τις θαλάσσιες μορφές τουρισμού, από τη στιγμή που το παράκτιο μέτωπο περιλαμβάνει μοναδικές παραλίες.

Γενικά τα Αστερούσια Όρη, μέσα από τις επιλογές που παρέχουν στους επισκέπτες, έχουν δημιουργήσει ένα διαφορετικό μοντέλο διακοπών.

Κορυφή Κόφινα – Αστερούσια Όρη

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, κ. Γιώργος Μαυρογιάννης, «στοχεύουμε στην καθιέρωση των Αστερουσίων ως ενός τόπου που θα είναι συνώνυμο του αειφόρου τουρισμού της υπαίθρου. Τα Αστερούσια διαθέτουν τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο, την ιστορία, το κάλλος και το ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω αυτός ο τουρισμός και να ευδοκιμήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».

Στο Δίκτυο της Unesco ο περιβαλλοντικός πλούτος των Αστερουσίων

Η συνολική έκταση των Αστερουσίων φτάνει τα 367 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει επτά αρχαιολογικούς χώρους, περιοχές Natura, χαράδρες, φαράγγια, παραλίες, μονοπάτια, σπάνια είδη φυτών, αλλά και παραδοσιακούς οικισμούς, με καταλύματα και φιλόξενους ανθρώπους. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η λεγόμενη «ελληνική τάφρος», η παράκτια δηλαδή έκταση η οποία είναι το βαθύτερο τμήμα της Μεσογείου με μία πολύ σημαντική βιοποικιλότητα. Μάλιστα, φώκιες μονάχους-μονάχους και δελφίνια έχουν βρει «καταφύγιο» στο θαλάσσιο αυτό περιβάλλον.

Παραλία Αγιοφάραγγου

«Στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι τα Αστερούσια Όρη να αποτελέσουν ένα μοντέλο βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης καθώς και έναν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό για όλο τον χρόνο», τονίζει μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....