Αυστραλίας Μακάριος για τα γεγονότα στους Αγίους Τόπους: «Τα της ειρήνης διώκωμεν»

Επαναλαμβάνοντας την προτροπή του Αποστόλου Παύλου: «Τα της ειρήνης διώκωμεν», ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος απευθύνει έκκληση για τερματισμό της βίας και της αιματοχυσίας στους Αγίους Τόπους, ενώ δηλώνει τη συνοδοιπορία και ταύτιση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο αδιάλειπτα υπερασπίζεται κι επιδιώκει τον διάλογο, την συμφιλίωση και την επικράτηση ειρήνης.

Αναλυτικά, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος, σε δήλωσή του για τα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στη Μέση Ανατολή, σημειώνει:

«Θλίψη ανείπωτη έχει κυριεύσει τις καρδιές όλων μας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, καθώς γινόμαστε θεατές των αποτρόπαιων γεγονότων βίας τα οποία έχουν εκδηλωθεί στους Αγίους Τόπους τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Θλίψη ανείπωτη καθώς αναλογιζόμαστε ότι τα μέρη όπου βάδισε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, διδάσκοντας την αγάπη, την ειρήνη και τον σεβασμό προς πρόσωπο του πλησίον, έχουν μετατραπεί, για μία ακόμα φορά, σε «θέατρο» σφοδρών συγκρούσεων και αιματοχυσίας.

Αυτονόητα οι σκέψεις μας κατευθύνονται πρωτίστως στα θύματα αυτού του νέου κύκλου βίας, ιδιαιτέρως στον άμαχο πληθυσμό από όλες τις πλευρές, και προσευχόμαστε ο Θεός να ενισχύει τους οικείους των απολεσθέντων και όσους εξακολουθούν να βιώνουν στιγμές αγωνίας και αβεβαιότητας ευρισκόμενοι στο επίκεντρο των φονικών συγκρούσεων.

Προσευχόμαστε, επιπλέον, να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό κάθε πολεμική ενέργεια στους Αγίους Τόπους, εκζητούντες από τον Κύριο να φωτίζει τον λογισμό και το πνεύμα των ηγετών των αντιμαχόμενων πλευρών, όσο και των ισχυρών της γης, ούτως ώστε οι αποφάσεις που λαμβάνουν και οι ενέργειες στις οποίες προβαίνουν να διαπνέονται από την επιδίωξη της επικράτησης ειρήνης.

Επαναλαμβάνοντας την επιταγή του Αποστόλου των Εθνών Παύλου: «τα της ειρήνης διώκωμεν», υψώνουμε τη φωνή μας από τη μακρινή Αυστραλία, για να ενωθεί με εκείνη της Μητρός Εκκλησίας και του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, η οποία αδιαλείπτως εξυμνεί την αξία του διάλογου, της συμφιλιώσεως και της ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων, των λαών και των θρησκειών».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....